21. marec 2017

V soboto, 18. 3. 2017, je Lokostrelski klub Ilirska Bistrica sodeloval na šolskem dvoranskem državnem prvenstvu v Žalcu.

21. marec 2017

V zimskem času je balinarski klub Ilirska Bistrica tekmoval v zimski balinarski ligi v Sežani 2016/2017.

21. marec 2017

Na pobudo enega od staršev, smo v ponedeljek, 13. marca v vrtcu Antonina v Ilirski Bistrici gostili pet članov slovenske policijske godbe.

20. marec 2017

V letu 2016 je bilo registriranih sedem lokalnih vodovodov na območju občine Ilirska Bistrica katere upravljajo lokalne (krajevne) skupnosti in sicer so to lokalni vodovodi Vrbovo, Vrbica, Jablanica, Trpčane, Kuteževo, Podgraje in Zabiče. Vsi vodovodi so v letu 2016 nadaljevali z oskrbo s pitno vodo prebivalcev krajevnih skupnost, kjer se vodni viri nahajajo.

19. marec 2017

Že tretji turnir z mednarodno udeležbo, ki je potekal v telovadnici OŠ Rudolfa Ukoviča v Podgradu, je bil izpeljan odlično. »Vesel sem, da smo ga izpeljali tako uspešno, saj s kar 106 tekmovalci ni bil ravno mali zalogaj« je zadovoljno pritrdil Emir Muhić, mojster karateja v Karate klubu Podgrad in predsednik Kulturnega umetniškega in športnega društva Jug.

17. marec 2017

Enkrat mesečno se velika dvorana bistriškega Doma na Vidmu spremeni v pravcato kinodvorano, ki v najsodobnejši laserski tehnologiji gledalcem ponuja kakovostno sliko, dovršen zvok in ogled najnovejših filmskih uspešnic v skoraj domačem naslonjaču.

14. marec 2017

Podgora, Podgraje-Tudi letos so Prostovoljno gasilsko društvo Podgora Podgraje s 4 ekipami udeležili regijskega Kviza, ki je potekal v Kortah nad Izolo. Podmladek je pod mentorstvom Petre Jaksetič pokazal ogromno znanja, saj so ekipa Pionirke 2 osvojile 3. mesto, ekipa Pionirke 1 pa so osvojile 2. mesto, ter si tako prislužile nastop na državnem Kvizu, ekipa Mladink so osvojile 7. mesto, ekipa Pripravnic pa odlično 3. mesto.

14. marec 2017

RRA Zeleni kras d.o.o. vabi na BREZPLAČNE DELAVNICE o poslovnem svetovanju dne 39.3., 12.4., 13.4., 26.4. in 10.5. od 8.30 do 11.30 v Krpanovem domu v Pivki. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

13. marec 2017

V soboto, 18. marca 2017 ob 9. uri, bo na Osnovni šoli Dragotina Ketteja potekalo 11. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči.

13. marec 2017

10. marca je bil v Matavunu krasen pomladanski petkov popoldan. Mentorice, učenke in učenci Mreže šol parka Škocjanske jame so bili praznično razposajeni. Kako ne bi bili. Za njimi je bilo veliko delo. V Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh se je obetala sklepna predstavitev letošnjega raziskovalnega dela v počastitev mednarodnega dneva žena. Tokratna tema je bila oblačilna moda, z njo povezani družbeni vidiki oblačenja ter vloga žensk pri sledenju modnim trendom in izdelovanju modnih oblačil v naših krajih skozi čas. Obiskala pa nas je tudi dr. Nina Vodopivec iz Inštituta za novejšo zgodovino, ki je delo učencev nadgradila s predstavitvijo vloge žensk v tekstilni industriji skozi čas, z njo povezano borbo za pravice delavk v polpretekli zgodovini in pozivom h etični potrošnji danes.

12. marec 2017

VRABČEK RICHARD (animirana družinska pustolovščina), SNEŽNA KRALJICA 3: OGENJ IN LED (animirana družinska pustolovščina), LEPOTICA IN ZVER (romantični domišljijski film) in 50 ODTENKOV TEME (romantična drama).

10. marec 2017

Kmetijska zadruga Krpan je že četrta zadruga, ki je kmetom na Bistriškem obrnila hrbet. Roko jim je ponudil Peter Valenčič, dolgoletni prevoznik mleka, ki ga v zadnjih letih tudi odkupuje in vozi v mlekarne.

10. marec 2017

Balinarski klub Ilirska Bistrica je bil ustanovljen leta 1975 in v istem letu je kot investitor pridobil gradbeno dovoljenje za izgradnjo 4 steznega balinišča. V naslednjih letih vse do leta 2004 je klub deloval pod različnimi sponzorskimi imeni.

09. marec 2017

Izvrstna komedija gledališčnikov iz Ospa je prepričala gledalce, ki so do zadnjega kotička napolnili veliko dvorano Doma na Vidmu. Odlična igralska zasedba je poskrbela za salve smeha in bučne aplavze.

08. marec 2017

»Na ta lep in sončen dan smo prišli v vaš dom starejših občanov z najlepšo željo, da bi bili zdravi, da bi se dobro počutili in da bi bili vedno tako nasmejani kot vas danes vidimo. Ker pa je danes še poseben dan, 8. marec, želim čestitati vsem ženskam!« je voščila podpredsednica območnega združenja Rdečega križa Slovenije Dora Kalčič.

07. marec 2017

USPOSABLJANJE PROSTOVOLJCEV - PRVIH POSREDOVALCEV ZA REŠEVANJE ŽIVLJENJ Preživetje bolnika, ki je doživel srčni zastoj, je odvisno od hitrega in učinkovitega ukrepanja očividcev, ki so v tistem trenutku prisotni na kraju dogodka. Tako je tudi v mnogih drugih primerih življenjsko ogrožajočih stanj, za katere je potrebno čimprej zagotoviti nujno medicinsko pomoč. V takih situacijah, kjer je kritičnih prvih pet minut po nastanku dogodka, rešujejo življenja prostovoljci – prvi posredovalci. Sistem prvih posredovalcev predstavlja pomemben člen pri izvajanju nujne medicinske pomoči, še posebno na zelo težko dostopnih ali oddaljenih predelih.

06. marec 2017

Ilirska Bistrica – V času zimskih počitnic v Ilirski Bistrici že tradicionalno organizirajo smučarski avtobus za vse smučarke in smučarje. Zimske radosti so izvedli na smučišču Cerkno, kamor jih je vozil smučarski avtobus, ki sta ga sofinancirala in organizirala Občina Ilirska Bistrica in TIC Ilirska Bistrica.

06. marec 2017

V mesecu februarju smo se v našem vrtcu na svoj otroški način dotaknili kulture.