28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras d.o.o. ponuja svojim občanom vrsto podpornih storitev za pospeševanje razvoja podjetništva.

26. februar 2017

Bliža se najbolj norčavi del v letu.. Pridružite se nam na pustni konec tedna in nam pomagajte odgnati dolgo, mrzlo zimo! Skupaj se bomo poveselili in priklicali......POMLAD..

24. februar 2017

Zaradi prireditve Pust bo pršu bo v mestu Ilirska Bistrica popolna zapora Gregorčičeve in Bazoviške ceste mimo Komunalnega podjetja do krožišča pri Spetiču. Za promet bo zaprta tudi Župančičeva ulica. Zapore cest bodo veljale v nedeljo, dne 26.2.2017, od 12.00 do 17.00 ure.

22. februar 2017

Težko pričakovane zimske počitnice so pred vrati in lepo vabljeni, da se nam pridružite na snegu v Cerknem!

20. februar 2017

Bistriški župan Emil Rojc je v četrtek zaupal ključ mestne hiše Topolškim šjmam, ki so županovale na že 22. nedeljski povorki Pust je pršu.

16. februar 2017

V povorki na pustno nedeljo se bodo po ulicah Ilirske Bistrice letos podale tudi značilne maske iz Sardinije, mamutzones iz kraja Samugheo. Zanimivi liki bodo prav gotovo popestrili bistriško prireditev Pust je pršu, gre pa za figure iz prazgodovinskih časov, ki prikazujejo magične obrede starodavnih kmetijsko-pastirskih družb iz Sardinije in širšega območja Mediterana.

15. februar 2017

»In kakšen naslov knjige! Komu sploh lahko kaj takega pride na misel? Ta človek sem jaz. Nekdo, ki je tako kot vi mislil, da v svojem življenju ne more ničesar spremeniti. In to vse do dne, dokler nisem prosil svojega stvarnika, naj mi razloži svoje stvarstvo, življenje – ne z besedami, temveč z življenjem samim. In od tistega trenutka naprej je šlo gor in dol, križem kražem čez globus, skozi revščino in bogastvo, dobro in slabo, prijazno in grdo in taisti, moja malenkost, ima z vami dobre namene in vam želi predstaviti nekaj svojih spoznanj in doživetij, zaradi katerih boste v svojem življenju zagotovo napredovali …«

15. februar 2017

Sobotni dobrodelni koncert »S pesmijo do otroških nasmehov« bo resnično narisal nasmeh na usta bistriških otrok, ki bodo z zbranimi sredstvi lahko letovali v Ruski federaciji, saj je TPPZ Pinko Tomažič poskrbel za neverjetno vzdušje v dve uri trajajočemu koncertu pred polno dvorano Doma na Vidmu.

15. februar 2017

V soboto, 11. 2. 2017, je Lokostrelski klub Ilirska Bistrica sodeloval na Državnem dvoranskem prvenstvu na Vrhniki.

15. februar 2017

V okviru izdelave Celostne prometne strategije Občine Ilirska Bistrica je v galeriji Doma na Vidmu na ogled razstava o viziji razvoja trajnostne mobilnosti v Ilirski Bistrici, ki si jo lahko ogledate vsak dan v tednu med 9. in 16.uro, ob koncih tedna pa med 15. in 17. uro. Razstavo, ki bo na ogled do konca meseca, so pripravili izdelovalci Celostne prometne strategije in učenci osnovne šole Dragotina Ketteja.

13. februar 2017

V četrtek, 16. februarja si lahko v veliki dvorani Doma na Vidmu ogledate štiri filmske predstave: ZAPOJ (sinhronizirana animirana glasbena komedija) ob 15h, LEGO BATMAN FILM (sinhronizirana animirana družinska pustolovščina) ob 17h, PETDESET ODTENKOV TEME (romantična drama) ob 19h in PR HOSTAR (komedija) ob 21h!

09. februar 2017

Ljudska univerza Ilirska Bistrica organizira računalniške tečaje za zaposlene prebivalce, obrtnike in kmete, s poudarkom na manj izobraženih in starejših od 45 let.

09. februar 2017

Vljudno vabljeni na brezplačne delavnice novega Večgeneracijskega centra v Domu na Vidmu!

09. februar 2017

V nedeljo, 29. 1. 2017, s pričetkom ob 18. uri je v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča v okviru ŠD Freia, plesne skupine Pume potekala plesna predstava Veliki Gatsby.

08. februar 2017

»Leseno obličje je posebnost naše skupine, ki ga ne pozna nobena druga skupina« je enkratnost Hrušiških škoromatov izpostavil njihov predsednik Marjan Poropat na otvoritvi razstave v njihovo čast v galeriji Doma na Vidmu.

02. februar 2017

TIC Ilirska Bistrica in Zveza borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Slovenije sta združila moči za dober namen.

01. februar 2017

Spoštovani ljubitelji glasbe, z veseljem vam predstavljamo Koncertni napovednik Glasbene šole Ilirska Bistrica za leto 2017, s katerim želimo vnaprej izpostaviti nekaj zanimivih glasbenih dogodkov v izvedbah naših učencev, učiteljev, gostov in nagrajencev mednarodnega tekmovanja SVIRÉL.

31. januar 2017

Smučarski klub Snežnik je tudi v letošnji smučarski sezoni organiziral že tradicionalno družinsko zimovanje na Kopah. Na zasneženih in s soncem obsijanih Kopah je letos vijugalo več kot 130 bistričanov.