24. april 2017

Natečaj Inovativna Postojna je dobra priložnost za vse s poslovno idejo! Prijave sprejemamo do 3. maja!

24. april 2017

Občina Ilirska Bistrica se je odločila rekonstruirati objekte, v katerih je med 2. svetovno vojno delovala bolnica Zalesje. Za uresničitev zadanih ciljev računajo na evropski denar.

24. april 2017

Na spletni strani Občine Ilirska Bistrica www.ilirska-bistrica.si je z današnjim dnem objavljen dokument Celostna prometna strategija

19. april 2017

Dejavne postrvi, odlično vzdušje in tako kot velja za to tradicionalno srečanje vzorna organizacija ter seveda dober prijem!

19. april 2017

V soboto, 22. aprila 2017 ob 11h vabljeni na obeležitev Dneva boja proti okupatorju in spominsko slovesnost s pohodom k bolnici Zalesje!

14. april 2017

Primorski klub Tora je, v soorganizaciji s Slovensko zvezo tradicionalnega karateja, je v nedeljo, 9. aprila 2017 priredil drugi pokal mesta Koper. Tekmovanja se je udeležilo 330 tekmovalcev iz 24 klubov različnih držav.

14. april 2017

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. je 17.2.2017 v okviru projekta LIFE »Gospodarjenje z e-odpadki«, ki poteka pod slogom E-cikliraj in katerega nosilec je ZEOS, d.o.o., prejelo v uporabo 10 uličnih zbiralnikov za tako imenovane e-odpadke in odpadne baterije.

13. april 2017

Občinski svet Občine Ilirska Bistrica je na svoji 19. redni seji, ki je potekala 6. aprila 2017, potrdil in sprejel Celostno prometno strategijo.

13. april 2017

Kolesarski turizem je eden od najhitreje rastočih segmentov v turizmu in postaja ena izmed nosilnih gospodarskih panog. Predstavlja trajnostno obliko rekreacije, ki poleg ekonomske koristi prinaša tudi okoljsko in družbeno korist. Slovenska turistična organizacija trži Slovenijo kot obetavno športno destinacijo z velikim poudarkom na perspektivni vlogi kolesarskega turizma. Kolesarski turizem v središče postavlja kolo kot sredstvo za premikanje in počitniško motivacijo. Razvoj te oblike turizma vpliva na politiko trajnostne mobilnosti, spodbuja k ponovni rabi opuščene dediščine in infrastrukture ter omogoča razvoj turizma na odmaknjenih območjih in v obdobjih izven glavne turistične sezone.

11. april 2017

Ljubitelji poezije so na literarnem večeru v Hramu dobrega v Gostilni pri Matetu z velikim zanimanjem prisluhnili delu pesnika, prevajalca, publicista, komparativista, filozofa in sociologa Milana Šelja, ki je svojo mladost preživel v majhni vasici Budanje v Vipavski dolini. Občinstvo je z dolgim aplavzom nagradilo pesniške zbirke Darilo (2006), Kristali soli (2010) in najnovejšo, Gradim gradove in mostove iz leta 2015. Za pokušino je avtor predstavil še izbor pesmi iz prihajajoče četrte pesniške zbirke in pesmice, ki jih ustvarja za otroke ter jih tudi namerava izdati v obliki zbirke.

11. april 2017

V Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici so v petek, 3. marca 2017 odprli pregledno razstavo del članov Likovnega društva Franceta Pavlovca Ilirska Bistrica.

10. april 2017

Pomladna sezona v ilirskobistriški galeriji Doma na Vidmu se je pričela z razstavo slikarke, kiparke in restavratorke Dragane Dade ČURIN iz Kopra, dolgoletne članice KD LIK Izola.

10. april 2017

Polna dvorana konferenčne sobe ob otvoritvi razstave na romanskem gradu v osrčju Brkinov je pokazala, da je velika noč še vedno praznik, ki povezuje ljudi in predstavlja radost do življenja. Pestra razstava je obiskovalce popeljala po tradicionalnih izdelkih, ki obiskovalcem pričarajo vso lepoto tega obdobja.

10. april 2017

Mlada koroška pevka Ditka je prepričala občinstvo z uglasbeno ljubezensko liriko in prodornim a hkrati nežnim vokalom. Pesnik Feri Lainšček je dobro uro trajajoč koncert umetniško dopolnil s svojim recitali.

05. april 2017

Semanji dan in prelepo sončno dopoldne so popestrili člani Godalnega orkestra bistriške glasbene šole s Srečkom Mehom na čelu, ki so pred Triglav pubom priredili priložnostni koncert.

03. april 2017

Z začetkom pomladi se je začel prebujati tudi turizem na področju ilirskobistriškega.

31. marec 2017

Dnevni center Sonček, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Ilirska Bistrica je tudi letos organiziral zimske ustvarjalne delavnice za otroke od prvega do sedmega razreda osnovne šole.

31. marec 2017

Vabljeni na pogovor, druženje in izmenjavo informacij v Večgeneracijski center Točka moči ob ponedeljkih in torkih dopoldan ter ob četrtkih popoldan! Oglejte si, kaj vam ponujajo v mesecu aprilu: