06. marec 2017

Prvi petek v mesecu marcu so slikarji, povezani v Likovnem društvu Franceta Pavlovca iz Ilirske Bistrice, v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici pripravili oziroma odprli večjo pregledno razstavo. Društvo prav v tem letu praznuje svojo petnajsto obletnico obstoja.

02. marec 2017

Vaščani vasice Vrbica se vsako leto potrudijo, da konec pustnih norčij proslavijo kot se spodobi.

01. marec 2017

Večgeneracijski center Točka moči, ki se nahaja v pisarni častnega ruskega konzula, bo v mesecu marcu postregel s številnimi zanimivimi delavnicami. Pridružite se nam ob ponedeljkih, torkih in četrtkih!

01. marec 2017

Ljudska univerza vabi na brezplačne tečaje računalništva

01. marec 2017

Na pustni torek je pust širokih ust obiskal tudi stanovalce doma starejših na Medenovem hribu. Pisane maske so prebudile otroško veselje in prešerne nasmehe ter poskrbele za dobro voljo vseh varovancev.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica podarja nežnejšemu spolu brezplačen ogled predstave.

28. februar 2017

28. februar 2017

Lovskega kulturnega večera Postojnsko-Bistriške zveze lovskih družin, ki je bil obarvan z dobrodelno noto za Nika in Klaro, otroka pokojnega člana LD Bukovca, se je udeležilo prek 250 članov Postojnsko Bistriške zveze LD (PB ZLD), ki so 24. februarja napolnili dvorano Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras d.o.o. ponuja svojim občanom vrsto podpornih storitev za pospeševanje razvoja podjetništva.

27. februar 2017

Škoromati, zvončarji in kurenti so s svojimi zvonci tako skakali, da so na pustno nedeljo uspešno pregnali zimo in priklicali pravo pomladno vreme. Že 22. karneval Pust je pršu 2017 je na Bistriško privabil okrog 6000 obiskovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, ki so navdušeno spremljali povorko domačih in gostujočih »šjm« in jih večkrat nagradili z gromkim aplavzom.

27. februar 2017

Slovenski strokovnjaki so konec lanskega leta zaključili raziskavo, s katero so ugotavljali številčnost volkov pri nas. Ugotovili so, da v Sloveniji živi od 42 do 64 volkov.

27. februar 2017

Na pustno soboto ob 15. uri je pod šotorom v Parku Nade Žagar potekalo pustno rajanje za otroke, ki je že postalo tradicionalen uvod v večerno rajanje za odrasle.

26. februar 2017

Bliža se najbolj norčavi del v letu.. Pridružite se nam na pustni konec tedna in nam pomagajte odgnati dolgo, mrzlo zimo! Skupaj se bomo poveselili in priklicali......POMLAD..

24. februar 2017

V četrtek, 23. februarja je v Domu na Vidmu potekala predstavitev pustnih skupin in slavnostna predaja ključa, ki ga je bistriški župan letos zaupal Topolškim šjmam.

24. februar 2017

Reorganizacija delovanja CSD, ki jo je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti predvideva povezovanje obstoječih 62 centrov v 16 območnih enot. V eno enoto naj bi se tako povezali centri iz Postojne, Cerknice in Ilirske Bistrice.

24. februar 2017

Zaradi prireditve Pust bo pršu bo v mestu Ilirska Bistrica popolna zapora Gregorčičeve in Bazoviške ceste mimo Komunalnega podjetja do krožišča pri Spetiču. Za promet bo zaprta tudi Župančičeva ulica. Zapore cest bodo veljale v nedeljo, dne 26.2.2017, od 12.00 do 17.00 ure.

22. februar 2017

»Odločil sem se, da organiziram festival v Ilirski Bistrici, ker vem da tudi tukaj ljudje znajo ceniti dobro vino. Pomembno se mi zdi, da dvignemo kvaliteto pitja vina, torej da se pije manj a bolj kvalitetna vina« je idejo o organizaciji edinstvenega dogodka na Bistriškem pojasnil Jernej Derenčin.

22. februar 2017

Pevke, ki jim je skupna velika ljubezen do petja, vodi in strokovno usmerja prof. Janja Konestabo. Prvi okrogli jubilej so proslavile s koncertom v veliki dvorani Doma na Vidmu.