06. marec 2017

Prvi petek v mesecu marcu so slikarji, povezani v Likovnem društvu Franceta Pavlovca iz Ilirske Bistrice, v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici pripravili oziroma odprli večjo pregledno razstavo. Društvo prav v tem letu praznuje svojo petnajsto obletnico obstoja.

26. februar 2017

Bliža se najbolj norčavi del v letu.. Pridružite se nam na pustni konec tedna in nam pomagajte odgnati dolgo, mrzlo zimo! Skupaj se bomo poveselili in priklicali......POMLAD..

22. februar 2017

Pevke, ki jim je skupna velika ljubezen do petja, vodi in strokovno usmerja prof. Janja Konestabo. Prvi okrogli jubilej so proslavile s koncertom v veliki dvorani Doma na Vidmu.

20. februar 2017

Bistriški župan Emil Rojc je v četrtek zaupal ključ mestne hiše Topolškim šjmam, ki so županovale na že 22. nedeljski povorki Pust je pršu.

16. februar 2017

V povorki na pustno nedeljo se bodo po ulicah Ilirske Bistrice letos podale tudi značilne maske iz Sardinije, mamutzones iz kraja Samugheo. Zanimivi liki bodo prav gotovo popestrili bistriško prireditev Pust je pršu, gre pa za figure iz prazgodovinskih časov, ki prikazujejo magične obrede starodavnih kmetijsko-pastirskih družb iz Sardinije in širšega območja Mediterana.

15. februar 2017

»In kakšen naslov knjige! Komu sploh lahko kaj takega pride na misel? Ta človek sem jaz. Nekdo, ki je tako kot vi mislil, da v svojem življenju ne more ničesar spremeniti. In to vse do dne, dokler nisem prosil svojega stvarnika, naj mi razloži svoje stvarstvo, življenje – ne z besedami, temveč z življenjem samim. In od tistega trenutka naprej je šlo gor in dol, križem kražem čez globus, skozi revščino in bogastvo, dobro in slabo, prijazno in grdo in taisti, moja malenkost, ima z vami dobre namene in vam želi predstaviti nekaj svojih spoznanj in doživetij, zaradi katerih boste v svojem življenju zagotovo napredovali …«

15. februar 2017

Sobotni dobrodelni koncert »S pesmijo do otroških nasmehov« bo resnično narisal nasmeh na usta bistriških otrok, ki bodo z zbranimi sredstvi lahko letovali v Ruski federaciji, saj je TPPZ Pinko Tomažič poskrbel za neverjetno vzdušje v dve uri trajajočemu koncertu pred polno dvorano Doma na Vidmu.

13. februar 2017

V četrtek, 16. februarja si lahko v veliki dvorani Doma na Vidmu ogledate štiri filmske predstave: ZAPOJ (sinhronizirana animirana glasbena komedija) ob 15h, LEGO BATMAN FILM (sinhronizirana animirana družinska pustolovščina) ob 17h, PETDESET ODTENKOV TEME (romantična drama) ob 19h in PR HOSTAR (komedija) ob 21h!

08. februar 2017

»Leseno obličje je posebnost naše skupine, ki ga ne pozna nobena druga skupina« je enkratnost Hrušiških škoromatov izpostavil njihov predsednik Marjan Poropat na otvoritvi razstave v njihovo čast v galeriji Doma na Vidmu.

01. februar 2017

Spoštovani ljubitelji glasbe, z veseljem vam predstavljamo Koncertni napovednik Glasbene šole Ilirska Bistrica za leto 2017, s katerim želimo vnaprej izpostaviti nekaj zanimivih glasbenih dogodkov v izvedbah naših učencev, učiteljev, gostov in nagrajencev mednarodnega tekmovanja SVIRÉL.

26. januar 2017

Občina Ilirska Bistrica in TIC Ilirska Bistrica Vas vljudno vabita na osrednjo občinsko proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku v torek, 7. 2. 2017, ob 19. uri v Dom na Vidmu. V kulturnem programu sodelujejo učenci Glasbene šole Ilirska Bistrica. Emil Rojc župan Občine Ilirska Bistrica

10. januar 2017

Moj kino ILIRSKA BISTRICA ponovno v soboto, 14. januar 2017 v Domu na Vidmu v najnovejši laserski tehniki na velikem platnu. Vstopnice v predprodaji na www.mojkino.si, na Petrolu ter uro pred vsakim filmom na blagajni dvorane. Izmed vseh, ki boste delili in komentirali našo objavo na facebook strani Moj kino, bomo izžrebali dobitnika 2 brezplačnih vstopnic za ogled filma po vašem izboru.

27. december 2016

Pihalni orkester Ilirska Bistrica je na Božično-novoletnemu koncertu s pestrim izborom skladb uspešno pričaral praznično vzdušje očaranemu občinstvu velike dvorane Doma na Vidmu.

20. december 2016

Vljudno vabljeni! V petek, 30. 12. 2016 ob 17. uri OTROŠKA PREDSTAVA in DEDEK MRAZ terasa Gostilne in pizzerije Triglav V soboto, 31.12.2016 ob 18. uri OTROŠKO SILVESTROVANJE Trg maršala Tita-Plac

13. december 2016

Knjižnica Makse Samsa v Ilirski Bistrici je z vsakim letom vedno bolj vabljiva za odrasle, še posebej pa za najmlajše občane, ko v decembru radi obiskujejo praznično okrašene prostore.

09. december 2016

Slikarski virtuoz Jože Šajn se ob svojem življenjskem jubileju predstavlja z drugo umetniško razstavo v svoji rojstni vasi. Za to priložnost je izbral najbolj reprezentativna dela iz različnih obdobij ustvarjanja, ki so ga zaznamovala in izoblikovala v likovnega interpreta kot ga poznamo danes.

05. december 2016

VABIMO VAS V SOBOTO, 10. 12. na 16.00 - otroške delavnice v Sokolskem domu 16.45 - Anke Piromanke 17.15 - prižig lučk v Pravljični deželici v Športnem parku Nade Žagar

05. december 2016

Prvo soboto v prazničnem mesecu decembru, na dan kulture, so v Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici odprli razstavo akvarelov Janeza Dragoliča iz Cerknice. Razstava, ki ji je nadel naziv Zorenje, vsebuje 31 del, ki so nastala v drugi polovici tega leta. Tokrat razstavlja največ krajinskih motivov, potem cvetja in nazadnje jesenskih sadežev narave v času zorenja.