24. april 2017

Natečaj Inovativna Postojna je dobra priložnost za vse s poslovno idejo! Prijave sprejemamo do 3. maja!

24. april 2017

Občina Ilirska Bistrica se je odločila rekonstruirati objekte, v katerih je med 2. svetovno vojno delovala bolnica Zalesje. Za uresničitev zadanih ciljev računajo na evropski denar.

24. april 2017

Na spletni strani Občine Ilirska Bistrica www.ilirska-bistrica.si je z današnjim dnem objavljen dokument Celostna prometna strategija

19. april 2017

V soboto, 22. aprila 2017 ob 11h vabljeni na obeležitev Dneva boja proti okupatorju in spominsko slovesnost s pohodom k bolnici Zalesje!

14. april 2017

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. je 17.2.2017 v okviru projekta LIFE »Gospodarjenje z e-odpadki«, ki poteka pod slogom E-cikliraj in katerega nosilec je ZEOS, d.o.o., prejelo v uporabo 10 uličnih zbiralnikov za tako imenovane e-odpadke in odpadne baterije.

13. april 2017

Občinski svet Občine Ilirska Bistrica je na svoji 19. redni seji, ki je potekala 6. aprila 2017, potrdil in sprejel Celostno prometno strategijo.

13. april 2017

Kolesarski turizem je eden od najhitreje rastočih segmentov v turizmu in postaja ena izmed nosilnih gospodarskih panog. Predstavlja trajnostno obliko rekreacije, ki poleg ekonomske koristi prinaša tudi okoljsko in družbeno korist. Slovenska turistična organizacija trži Slovenijo kot obetavno športno destinacijo z velikim poudarkom na perspektivni vlogi kolesarskega turizma. Kolesarski turizem v središče postavlja kolo kot sredstvo za premikanje in počitniško motivacijo. Razvoj te oblike turizma vpliva na politiko trajnostne mobilnosti, spodbuja k ponovni rabi opuščene dediščine in infrastrukture ter omogoča razvoj turizma na odmaknjenih območjih in v obdobjih izven glavne turistične sezone.

10. april 2017

Polna dvorana konferenčne sobe ob otvoritvi razstave na romanskem gradu v osrčju Brkinov je pokazala, da je velika noč še vedno praznik, ki povezuje ljudi in predstavlja radost do življenja. Pestra razstava je obiskovalce popeljala po tradicionalnih izdelkih, ki obiskovalcem pričarajo vso lepoto tega obdobja.

31. marec 2017

Vabljeni na pogovor, druženje in izmenjavo informacij v Večgeneracijski center Točka moči ob ponedeljkih in torkih dopoldan ter ob četrtkih popoldan! Oglejte si, kaj vam ponujajo v mesecu aprilu:

31. marec 2017

V VGC Točka moči se lahko oglasite ob ponedeljkih in torkih dopoldan med 8. in 12. uro ter ob četrtkovih popoldnevih med 16.30 in 19. uro!

20. marec 2017

V letu 2016 je bilo registriranih sedem lokalnih vodovodov na območju občine Ilirska Bistrica katere upravljajo lokalne (krajevne) skupnosti in sicer so to lokalni vodovodi Vrbovo, Vrbica, Jablanica, Trpčane, Kuteževo, Podgraje in Zabiče. Vsi vodovodi so v letu 2016 nadaljevali z oskrbo s pitno vodo prebivalcev krajevnih skupnost, kjer se vodni viri nahajajo.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica podarja nežnejšemu spolu brezplačen ogled predstave.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras d.o.o. ponuja svojim občanom vrsto podpornih storitev za pospeševanje razvoja podjetništva.

24. februar 2017

Zaradi prireditve Pust bo pršu bo v mestu Ilirska Bistrica popolna zapora Gregorčičeve in Bazoviške ceste mimo Komunalnega podjetja do krožišča pri Spetiču. Za promet bo zaprta tudi Župančičeva ulica. Zapore cest bodo veljale v nedeljo, dne 26.2.2017, od 12.00 do 17.00 ure.

17. februar 2017

Celostna prometna strategija predstavlja strateški pristop k trajnostnemu načrtovanju prometa na ravni občine in s tem povezan doprinos k dvigu kakovosti življenja občanov ter razvoju urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.

15. februar 2017

V okviru izdelave Celostne prometne strategije Občine Ilirska Bistrica je v galeriji Doma na Vidmu na ogled razstava o viziji razvoja trajnostne mobilnosti v Ilirski Bistrici, ki si jo lahko ogledate vsak dan v tednu med 9. in 16.uro, ob koncih tedna pa med 15. in 17. uro. Razstavo, ki bo na ogled do konca meseca, so pripravili izdelovalci Celostne prometne strategije in učenci osnovne šole Dragotina Ketteja.

09. februar 2017

Vljudno vabljeni na brezplačne delavnice novega Večgeneracijskega centra v Domu na Vidmu!

02. februar 2017

TIC Ilirska Bistrica in Zveza borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Slovenije sta združila moči za dober namen.