20. marec 2017

V letu 2016 je bilo registriranih sedem lokalnih vodovodov na območju občine Ilirska Bistrica katere upravljajo lokalne (krajevne) skupnosti in sicer so to lokalni vodovodi Vrbovo, Vrbica, Jablanica, Trpčane, Kuteževo, Podgraje in Zabiče. Vsi vodovodi so v letu 2016 nadaljevali z oskrbo s pitno vodo prebivalcev krajevnih skupnost, kjer se vodni viri nahajajo.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica podarja nežnejšemu spolu brezplačen ogled predstave.

28. februar 2017

Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras d.o.o. ponuja svojim občanom vrsto podpornih storitev za pospeševanje razvoja podjetništva.

24. februar 2017

Zaradi prireditve Pust bo pršu bo v mestu Ilirska Bistrica popolna zapora Gregorčičeve in Bazoviške ceste mimo Komunalnega podjetja do krožišča pri Spetiču. Za promet bo zaprta tudi Župančičeva ulica. Zapore cest bodo veljale v nedeljo, dne 26.2.2017, od 12.00 do 17.00 ure.

17. februar 2017

Celostna prometna strategija predstavlja strateški pristop k trajnostnemu načrtovanju prometa na ravni občine in s tem povezan doprinos k dvigu kakovosti življenja občanov ter razvoju urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.

15. februar 2017

V okviru izdelave Celostne prometne strategije Občine Ilirska Bistrica je v galeriji Doma na Vidmu na ogled razstava o viziji razvoja trajnostne mobilnosti v Ilirski Bistrici, ki si jo lahko ogledate vsak dan v tednu med 9. in 16.uro, ob koncih tedna pa med 15. in 17. uro. Razstavo, ki bo na ogled do konca meseca, so pripravili izdelovalci Celostne prometne strategije in učenci osnovne šole Dragotina Ketteja.

09. februar 2017

Vljudno vabljeni na brezplačne delavnice novega Večgeneracijskega centra v Domu na Vidmu!

02. februar 2017

TIC Ilirska Bistrica in Zveza borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja Slovenije sta združila moči za dober namen.

30. januar 2017

Obstoječi Brkinski vodovod bo potekal od vodohrana Gradina, ki se napaja iz čistilne naprave Ilirska Bistrica, preko naselja Ilirska Bistrica, mimo tovarne Lesonit, do odcepa za naselje Rečica in naprej do črpališča Dobropolje. V črpališču Dobropolje se vodo prečrpava v rezervoar Tominje oziroma vodohran Harije in naprej do vodohrana Tominje. Iz vodohrana Tominje se preko črpališča Zajelšje vodo črpa do vodohranov Pregarje I in II. Iz vodohrana Pregarje II vodovod poteka proti naselju Rjavče ter naprej do naselja Tatre v občini Hrpelje-Kozina.

20. januar 2017

V petek, 10. februarja 2017, ob 11.00 in ob 15.00 uri ter v soboto, 11. februarja 2017, ob 9.00 uri bo na Gimnaziji Ilirska Bistrica informativni dan. Predstavili bomo izobraževalna programa gimnazija in tehnik računalništva, ki ju izvajamo na ilirskobistriški enoti Šolskega centra Postojna. Predstavili bomo tudi obšolske dejavnosti in življenje na šoli. V A B L J E N I !

17. januar 2017

Lepo vabljeni k sodelovanju pri 22. tradicionalni povorki Pust je pršu 2017, ki se bo odvijala v nedeljo 26.februarja 2017! Prijave sprejemamo na elektronski naslov: tanja.sajina@ilirska-bistrica.si ali na naslov: Občina Ilirska Bistrica, Bazoviška cesta 14, 6250 Ilirska Bistrica s pripisom \"Prijava Pust je pršu 2017\". Zadnji rok za prijavo je četrtek, 16. februar! Bodite del bistriškega pustnega karnevala tudi vi!

06. januar 2017

OBVESTILO: zaradi pojava aviarne influence ali ptičje gripe na območju celotne Republike Slovenije do preklica ni dovoljeno krmljenje prostoživečih vodnih ptic. Priporoča se, da se perutnina zadržuje v zaprtih oz. pokritih prostorih!

04. januar 2017

Najmlajši so v družbi animatorjev že pozno popoldan odštevali zadnje minute do novega leta

27. december 2016

»Iskreno se zahvaljujem bistriškemu županu Emilu Rojcu in častnemu konzulu Ruske federacije Matjažu Vugi, ki sta poskrbela, da naš vadbeni prostor bogatijo novi športni pripomočki. Pripomočke bomo z veseljem uporabljali pri različnih dnevih dejavnosti, urah športa, različnih dejavnostih predšolskih otrok in interesnih dejavnostih, ki jih organiziramo na naši šoli,« je novo pridobitev navdušeno pozdravila vršilka dolžnosti ravnateljice OŠ Rudija Mahniča Brkinca Mateja Maljevac.

27. december 2016

Na mejnem prehodu Starod so si na tradicionalnem Srečanju na meji v roke segli predstavniki treh sosednjih čezmejnih občin hrvaških Klane in Matuljev ter slovenske Ilirske Bistrice in si zaželeli dobro sodelovanje tudi v prihodnjem letu.

23. december 2016

Župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je v petek, 16. decembra 2016 na gradu Prem gostil tradicionalni prednovoletni sprejem, ki so se ga udeležili direktorji javnih zavodov in gospodarskih družb, predstavniki državne uprave, občinski svetniki in novinarji.

12. december 2016

Zavarovalnica Triglav je v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« gasilcem iz PGD Vrbovo podarila ček v vrednosti 2000 eur za nakup Avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED).

12. december 2016

Ustvarjalne delavnice za otroke, ognjeni ples Ank Piromank in praznično prižiganje lučk so obeležili letošnjo otvoritev Pravljične deželice v parku Nade Žagar