KŠTD Tabor Kalc 1869 Knežak

KŠTD Tabor Kalc 1869 Knežak
Knežak 202a
6253 Knežak

E-mail:
Spletna stran: http://www.kstd-taborkalc1869.si/
Predsednik društva: Martin Novak, 031-369-132
 

tabor kalc.JPG

Smo druščina mladih - dijakov, študentov in zaposlenih, s področja Zgornje Pivke in doline reke Reke.

Veliko nam pomeni druženje z vrstniki in vrstnicami, prav tako pa se že v mladih letih učimo odgovornega oblikovanja družabnega življenja v domači skupnosti. Pri tem nas vodita mladostna zagnanost in zavest, da smo z izbiro imena svojega društva, ki ima za slovenski narod posebno zgodovinsko vrednost, sprejeli posebno poslanstvo.

Da smo aktivni, pričajo mnoge skupine, ki delujejo v okviru našega društva. V svoji sredi združujemo pevce, recitatorje, fotografe, likovnike, športnike in turiste. Bit društva predstavlja Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, ki je kljub mladi zasedbi nanizal že precej uspehov. Poleg bronaste plakete s tekmovanja v Mariboru ter srebrne in zlate plakete na tekmovanju na Slovaškem, si je zbor v dvajsetletnem delovanju pripel tudi srebrno priznanje na Tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih skupin v Postojni. V svojem repertoarju združujemo različne pesmi, od ljudskih, umetnih pa vse do priredb znanih domačih in tujih popevk. Zbor vodi pianistka in skladateljica Ana Celin Lenarčič. V letu 2011 sta se mešani zasedbi pridružila še dva pevska sestava: Ženska vokalna skupina Tabor Kalc,  ki deluje pod umetniškim vodstvom mlade Monike Šabec in pa  Moška vokalna skupina Tabor Kalc, pod vodstvom Jane Biščak.

Koščke mozaika društva od leta 2008 naprej predstavljajta tudi športna sekcija ŠportIN in turistična TAKA, ki skrbita za dodatno razgibanost dogajanja v naših krajih ter mladini omogočata še kakovostnejše preživljanje prostega časa.

ar©tur