20. oktober 2017

Vabljeni na kolesarsko turo v jesenskih gozdovih v okolici Mašuna. Tura je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na 29.10.2017.

17. oktober 2017

Bližina tekmovanja ter prva mesta v Zagrebu na International Dance Open, ki je potekalo meseca maja, je plesalke plesne skupine Pume iz ŠD Freia z Ilirske Bistrice prepričalo v to, da so dovolj zrele in dobre, da se udeležijo svetovnega prvenstva v plesu, od 20. do 22. 10. 2017, ki bo potekalo v Rimu v Italiji

13. oktober 2017

Oktober je mesec ozaveščanja o raku dojk. Združenje Europa Donna Slovenija že tradicionalno pripravlja številne aktivnosti, s katerimi osvešča slovensko javnost o tej bolezni. Ena izmed aktivnosti so tudi rožnate pletenine, s katerimi so že tretje leto v oktobru ovili drevesa v parkih in mimoidoče tudi na ta način opozorili na pomen zdravega načina življenja kot preventive, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja raka dojk.

13. oktober 2017

Že četrto leto zapored je Gasilska zveza Ilirska Bistrica organizirala gasilsko športno tekmovanje Fire Combat Ilirska Bistrica 2017, ki je potekalo športnem parku Nade Žagar. Na tekmovanju so se pomerili najbolje pripravljeni operativni gasilci iz Slovenije in pa tudi Hrvaške.

09. oktober 2017

»Tokrat smo se osredotočili na staro mestno jedro in slikarski muzi Bistrice, reki Reka in Bistrica. To sta reki h katerima se vračamo in poslušamo njuno žuborenje. Kot ljubitelje starodavnih zgodb nas vedno znova navdahne bistriška himna Oj, tječe, tječe, kjer so opevani mlini in žage,« je zlato nit razstave v Galeriji Doma na Vidmu opisala pobudnica 14. likovne kolonije na Bistriškem Zdenka Vinšek.

04. oktober 2017

ZZB Ilirska Bistrica organizira izlet v Bosno - na proslavo v Jajce od 24. do 26. novembra 2017.

03. oktober 2017

V soboto, 30. 9. 2017 smo se zbrali na gradu Prem, kjer je sodelovanje Pokrajinskega muzeja Koper enote Il. Bistrica in Parka Škocjanske jame vodilo v prijetno popoldne.

25. september 2017

»Danes otvarjamo Kmetijsko tržnico 2017, ki nosi pomenljiv naslov »Povezovanje in trženje«. Letošnji Kmetijski sejem SIA v Parizu je imel enak naslov, saj celotna Evropska unija teži k temu, da bi se čim več povezovali in da bi sodelovali, saj smo skupaj močnejši, prepoznavnejši in uspešnejši. Tudi v Ilirski Bistrici si želimo, da se kmetje in posamezniki med seboj povežejo, saj le s skupnimi močmi lahko konkurirajo velikim trgovskim verigam,« je na sobotni otvoritvi vse zbrane nagovoril podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar.

25. september 2017

»Za Pokrajinski muzej Koper je Grad Prem zelo pomembna lokacija in ideja, da bi združili Kastav in grad Prem vse do Kopra, se mi zdi odlična. Preko tega projekta bomo začeli operacionalizirati sodelovanje, ki se bo kasneje realiziralo v nadaljnjih skupnih projektih,« je pomen projekta za grad Prem, ki je enota Pokrajinskega muzeja Koper, izpostavil direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, eden od štirih podpisnikov sporazuma za projekt Terra Gothica.

22. september 2017

V soboto, 16. septembra 2017, so na Centru za obveščanje nekaj po deveti uri zjutraj prejeli klic o prometni nesreči na cestnem prehodu čez železniško progo na Gubčevi ulici v Ilirski Bistrici. V nesreči so bili udeleženi potniški vlak, kombinirano vozilo, osebni avtomobil in tovorno vozilo za prevoz nevarnih snovi. A k sreči je šlo le za vajo.

20. september 2017

AJPES bo s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).

19. september 2017

Vljudno vabljeni na Kmetijsko tržnico 2017, ki se bo odvijala ta konec tedna na igrišču pri OŠ Antona Žnideršiča. Med pestro ponudbo stojnic si boste zagotovo našli kaj zase! Za zabavo je poskrbljeno!

14. september 2017

Devetič zapored vabimo v Harije na BUČJADO, tokrat v znamenju likofa in poroke.

14. september 2017

Najnovejši filmi, ki nam jih ponujajo veliki kinematografi, so znova na ogled tudi v naši neposredni bližini! MOJ KINO nas bo razveseljeval tudi v novi sezoni!

11. september 2017

Oddajte svoj glas za najboljšo inovacijo po izboru javnosti!

04. september 2017

Predstavljamo vam novosti pri poročanju v turizmu, ki so pomembne za vse izvajalce nastanitvene dejavnosti.

24. avgust 2017

V petek ob 21. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu!

17. avgust 2017

Učinkovita komunikacija in pristop do ljudi, reševanje težav, obvladovanje stresa so neprecenljive veščine, ki se jih vse bolj zavedamo, saj kakovost medosebnih odnosov odločilno vpliva na človekovo osebno srečo in zadovoljstvo. Vabljeni na BREZPLAČNO DELAVNICO!