14. maj 2018

Tečaj bo potekal v večnamenskem prostoru Doma starejših občanov Ilirska Bistrica v treh sklopih po 2 uri. Prijave sprejemajo do petka, 18. maja 2018!

10. maj 2018

10. maj 2018

07. maj 2018

Lepo vabljeni v skrivnostni svet nad Šmagorsko dolino!

01. maj 2018

Krožišče pri blagovnici pomembno pripomore k boljši prometni varnosti, saj uspešno umirja hitrost prometa in skrbi za boljšo pretočnost prometnih tokov skozi mesto.

01. maj 2018

Na širšem področju zdravstvenega doma je obiskovalcem na voljo kar 99 parkirnih površin, pešcem pa je omogočen varen dostop do lekarne, zdravnika in šole.

30. april 2018

Vljudno vabljeni na tradicionalno prvomajsko druženje na Kozleku!

30. april 2018

Pridružite se nam na tradicionalni prvomajski budnici s Pihalnim orkestrom Ilirska Bistrica!

24. april 2018

V nedeljo, 22. aprila, smo odprli vrata brkinskega bisera gradu Prem. Letošnja pomlad je prav posebna, saj smo imeli čast gostiti dogodek v sklopu Festivala kraška gmajna. Pomladni festival je posvečen izjemnemu bogastvu in biotski raznovrstnosti kraške gmajne, ki velja za eno najstarejših kulturnih krajin na svetu. Festival povezuje obiskovalce in domačine že tretje leto, letos pa med drugim odkriva tudi skrivnosti gradov in divjih okusov Krasa.

24. april 2018

V četrtek, 12. aprila 2018, sta ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič in župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc slavnostno prerezala trak mostu na Baču, ki vaščanom Bača in Koritnic zagotavlja učinkovito in trajno zaščito pred poplavami.

17. april 2018

Popestrite si soboto z ogledom filmskih predstav v Domu na Vidmu!

04. april 2018

Na gradu Prem, enem redkih ohranjenih gradov v dolini reke Reke, nas bo kustosinja Pokrajinskega muzeja Koper, enota Ilirska Bistrica Mateja Kakež skupaj s predstavnikom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območna enota Nova Gorica popeljala skozi grad in predstavila muzejsko zbirko o gradovih in dvorcih doline reke Reke. Sledila bo predstavitev novo izdane zgibanke o Kettejevi poti od Ilirske Bistrice do Prema, nato pa se bomo sprehodili do spominske sobe Dragotina Ketteja v vasi Prem, kjer je ena od kontrolnih točk Kettejeve poti.

26. marec 2018

21. marec 2018

Velika noč velja za najstarejši in najpomembnejši krščanski praznik – nekoč povezan izključno z družinskim praznovanjem Kristusovega vstajenja in prihoda pomladi. Tudi v Brkinih praznik bogatijo mnoge šege in navade, ki se od kraja do kraja razlikujejo a bistvo ostaja isto.

21. marec 2018

Občina Ilirska Bistrica je prejela cepič najstarejše trte na svetu. Trta modra žlahtnina bo odslej domovala tudi na gradu Prem.

07. marec 2018

Morda ste še vedno v primežu novoletnih zaobljub ali pa se v mislih že pripravljate na poletje … Si želite, da bi nekaj spremenili, živeli drugače? Vas telo že opozarja, da morate k zdravniku? Morda pa že imate nekaj pretečenih kilometrov, toda nekje na poti ste se ustavili. Za zdravje ni bližnjic in ne instant rešitev – skrb za zdravje mora postati način življenja. In ja, za zdravje je potrebno tudi nekaj napora.

28. februar 2018

Drage žene, dekleta in matere! Ob praznovanju dneva žena, vas vabimo na ogled predstave \"Buh pomagej, VSEMOGOČ(N)A KOMEDIJA\", ki bo v petek 9. 3., ob 19. uri v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici. Prijazno vabljene!

26. februar 2018

V Domu na Vidmu bo potekal že drugi festival, ki promovira kulturo pitja žlahtne kapljice. Vabljeni v soboto, 3. marca 2018, na delavnice in degustacijo odličnih vinskih sort. Vstopnina znaša 10 eur.