16. november 2017

Vabljeni na večer smeha in dobre volje!

10. november 2017

Oglejte si katero od štirih filmskih predstav, ki bodo na sporedu v četrtek, 16. novembra 2017, v Domu na Vidmu.

06. november 2017

Vasica Prem, ki ima zaradi svoje lege izvrsten razgled na vse strani in pestro zgodovino, je privlačna turistična zanimivost in izletniška točka, vredna ogleda.

06. november 2017

Plesni par Eva Česnik in Klavdija Ujčič sta na svetovnem prvenstvu v Rimu osvojili dve bronasti kolajni, neverjetni ekipni dosežek pa je lepo zaokrožila solistka Kaja Maljevac s četrtim mestom.

03. november 2017

Pridružite se nam v četrtek, 9. novembra 2017, ob 17. uri v OŠ Knežak!

27. oktober 2017

Od 20. do 22. oktobra je v Rimu potekalo svetovno plesno prvenstvo World Dance Championship pod zvezo World Ballet Association, ki so se ga udeležile tudi plesalke plesne skupine Pume iz ŠD Freia iz Ilirske Bistrice. . .

27. oktober 2017

Turno-kolesarski odsek Planinskega društva Snežnik je sredi oktobra organiziral kolesarski izlet po Volovji Rebri oziroma Gurah, kot temu slikovitemu predelu na robu Snežniške planote pravimo domačini.

20. oktober 2017

Vabljeni na kolesarsko turo v jesenskih gozdovih v okolici Mašuna.

17. oktober 2017

Bližina tekmovanja ter prva mesta v Zagrebu na International Dance Open, ki je potekalo meseca maja, je plesalke plesne skupine Pume iz ŠD Freia z Ilirske Bistrice prepričalo v to, da so dovolj zrele in dobre, da se udeležijo svetovnega prvenstva v plesu, od 20. do 22. 10. 2017, ki bo potekalo v Rimu v Italiji

13. oktober 2017

Oktober je mesec ozaveščanja o raku dojk. Združenje Europa Donna Slovenija že tradicionalno pripravlja številne aktivnosti, s katerimi osvešča slovensko javnost o tej bolezni. Ena izmed aktivnosti so tudi rožnate pletenine, s katerimi so že tretje leto v oktobru ovili drevesa v parkih in mimoidoče tudi na ta način opozorili na pomen zdravega načina življenja kot preventive, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja raka dojk.

13. oktober 2017

Že četrto leto zapored je Gasilska zveza Ilirska Bistrica organizirala gasilsko športno tekmovanje Fire Combat Ilirska Bistrica 2017, ki je potekalo športnem parku Nade Žagar. Na tekmovanju so se pomerili najbolje pripravljeni operativni gasilci iz Slovenije in pa tudi Hrvaške.

09. oktober 2017

»Tokrat smo se osredotočili na staro mestno jedro in slikarski muzi Bistrice, reki Reka in Bistrica. To sta reki h katerima se vračamo in poslušamo njuno žuborenje. Kot ljubitelje starodavnih zgodb nas vedno znova navdahne bistriška himna Oj, tječe, tječe, kjer so opevani mlini in žage,« je zlato nit razstave v Galeriji Doma na Vidmu opisala pobudnica 14. likovne kolonije na Bistriškem Zdenka Vinšek.

04. oktober 2017

ZZB Ilirska Bistrica organizira izlet v Bosno - na proslavo v Jajce od 24. do 26. novembra 2017.

03. oktober 2017

V soboto, 30. 9. 2017 smo se zbrali na gradu Prem, kjer je sodelovanje Pokrajinskega muzeja Koper enote Il. Bistrica in Parka Škocjanske jame vodilo v prijetno popoldne.

25. september 2017

»Danes otvarjamo Kmetijsko tržnico 2017, ki nosi pomenljiv naslov »Povezovanje in trženje«. Letošnji Kmetijski sejem SIA v Parizu je imel enak naslov, saj celotna Evropska unija teži k temu, da bi se čim več povezovali in da bi sodelovali, saj smo skupaj močnejši, prepoznavnejši in uspešnejši. Tudi v Ilirski Bistrici si želimo, da se kmetje in posamezniki med seboj povežejo, saj le s skupnimi močmi lahko konkurirajo velikim trgovskim verigam,« je na sobotni otvoritvi vse zbrane nagovoril podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar.

25. september 2017

»Za Pokrajinski muzej Koper je Grad Prem zelo pomembna lokacija in ideja, da bi združili Kastav in grad Prem vse do Kopra, se mi zdi odlična. Preko tega projekta bomo začeli operacionalizirati sodelovanje, ki se bo kasneje realiziralo v nadaljnjih skupnih projektih,« je pomen projekta za grad Prem, ki je enota Pokrajinskega muzeja Koper, izpostavil direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, eden od štirih podpisnikov sporazuma za projekt Terra Gothica.

22. september 2017

V soboto, 16. septembra 2017, so na Centru za obveščanje nekaj po deveti uri zjutraj prejeli klic o prometni nesreči na cestnem prehodu čez železniško progo na Gubčevi ulici v Ilirski Bistrici. V nesreči so bili udeleženi potniški vlak, kombinirano vozilo, osebni avtomobil in tovorno vozilo za prevoz nevarnih snovi. A k sreči je šlo le za vajo.

20. september 2017

AJPES bo s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).