13. avgust 2017

DOBIMO SE NA PLACU 2017 Poletje je čas dolgih, brezskrbnih večerov, druženja s prijatelji in daljših sprehodov. Mesta ob morju takrat zaživijo. Turisti se sprehajajo mimo lepo obloženih stojnic, iz lokalov pri morju pa prihaja čudovita, pomirjujoča glasba.

08. avgust 2017

Vabljeni na ogled trilerja Skrivnost njihovih oči, ki bo na na sporedu v petek, 11. avgusta 2017 ob 21. uri. V primeru slabega vremena bo kino predstava v veliki dvorani Doma na Vidmu. OGLED FILMA JE BREZPLAČEN! Vljudno vabljeni!

08. avgust 2017

Dragi študenti in dragi bruci! Obveščamo vas, da je rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja v Študentskem domu Ljubljana 16. avgust 2017! Prošnja za sprejem in podaljšanje bivanja se odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/.

10. julij 2017

V petek 14. julija 2017 bo ob 21h na gradu Prem nastopil legendarni prekmurski kantavtor Vlado Kreslin.

07. julij 2017

Ta petek, 7.7.2017 ste vabljeni na prvo prireditev Brkinska kuhnja, ki se bo odvijala med 18.0. in 22.00 uro.

05. julij 2017

Ljubljanska vokalna skupina Jazzva je v atriju Doma na Vidmu pričarala nepozaben poletni nedeljski večer. Vrhunske interpretacije svetovnih uspešnic in slovenskih pesmi je občinstvo nagradilo z gromkimi aplavzi.

03. julij 2017

Je kaj lepšega kot v toplem poletnem večeru gledati film na prostem v družbi jasnega neba in tisočerih zvezd?Vabljeni na ogled glasbeno-dokumentarnega filma THE BEATLES: OSMI DNI NA TEDEN, v petek, 7. julija ob 21h!

29. junij 2017

Občina Ilirska Bistrica svoje občane obvešča, da začne s 3. julijem voziti kopalni avtobus v Mošćeničko Drago. Avtobus bo iz avtobusnega postajališča pri Domu na Vidmu odpeljal vsak delovni dan ob 8. uri, iz Mošćeničke Drage pa se bo vračal ob 17.30. uri. Vozovnice lahko kupite v prostorih TIC-a v Galeriji Doma na Vidmu eno uro pred odhodom.

26. junij 2017

V Dom na Vidmu prihaja ljubljanska vokalna skupina Jazzva. V prijetnem ambientu atrija se bomo zibali v a cappella ritmih domačih in tujih hitov različnih datumov in stilov, ki jih bo Jazzva izvedla le s svojimi glasovi. Vstopnice so na voljo v TIC Ilirska Bistrica, cena 7€. -------------------- Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišejo nove zgodbe, iščejo harmonije in se igrajo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajajo, poskušajo najti poseben odnos ter jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti. Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov: od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje. Jazzva so pevci Jasna Žitnik, Maša Simčič, Anja Hrastovšek, Andrej Perdih, Klemen Dovjak, Jon Leskovec, beatboxer Tadej Pasar ter tonski mojster Jure Matoz

20. junij 2017

Mednarodni festival uličnega gledališča ANA DESETNICA praznuje 20 LET! Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica v 20. leto stopa kot vseslovenski in mednarodno referenčen festival, ki je z urbano umetnostjo spontano posegel v življenja že skoraj milijon ljudi, in jim popestril vsakdan ter poživil ulice, parke, trge in mostove njihovih domačih mest. Festival je do zdaj gostoval v 22 slovenskih mestih, dobrodošel pa je tudi zunaj meja domovine (povabilo v San Sebastian, Evropsko prestolnico kulture 2016). V dveh desetletjih je gostil več kot 5.000 uličnih umetnikov s 6 kontinentov in več kot 40 držav sveta, obiskovalci pa ste si lahko ogledali že skoraj 1.000 različnih predstav.

13. junij 2017

Še do 20. junija 2017 lahko sodelujete v raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo Celostnih prometnih strategij, ki se izvaja v 64 slovenskih občinah. Njen namen je izboljšati vključevanje javnosti v upravljanje javnih zadev v prihodnje – tako v občinah, kot na državni ravni.

09. junij 2017

Bottrop, Nemčija - Članska jazz plesna skupina Pume je srečno prispela domov iz odprtega evropskega prvenstva Elite Cheerleading Championship, ki je potekalo od 3. 6. do 5. 6. 2017.

07. junij 2017

Tretja sobota v mesecu juniju je že tradicionalno rezervirana za tako imenovano Poletno muzejsko noč - skupno akcijo slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij, ki na ta dan široko odprejo svoja vrata. Tudi letos bomo na ta dan odprli poletno sezono na gradu Prem. V programu je je tako kot vsako leto poskrbljeno za najmlajše in malo starejše. Vljudno vabljeni na Prem!

01. junij 2017

V zadnjih 15 mesecih je 7 partnerjev iz različnih držav Evrope ustvarjalo nove možnosti za večjo aktivnost starejših v turizmu. Tako tistih, ki potujejo, kot tudi tistih, ki so raje doma. EUROSEN tim je ustvaril lokalne skupnosti po Evropi ter aktivnosti, kjer starejši turisti obiščejo starejše domačine in pri tem spoznajo delček lokalne kulture. Prvo lokalno skupnost starejših v Sloveniji smo že ustanovili – v Ilirski Bistrici. Tam smo domačini pripravljeni, da vam priredimo dobrodošlico in da v naši družbi na aktiven način spoznate tipične značilnosti kraja.

30. maj 2017

Vljudno vabljeni na počastitev spomina na požig sedmih vasi! Žrtvam se bomo poklonili 2. junija ob 17. uri pri spomeniku.

29. maj 2017

Vljudno vabljeni na obeležitev občinskega praznika občine Ilirska Bistrica! Prireditev se bo odvijala v petek, 2. junija 2017 ob 19. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu.

23. maj 2017

Vljudno vabljeni na obeležitev občinskega praznika občine Ilirska Bistrica! Prireditev se bo odvijala v petek, 2. junija 2017 ob 19. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu.

17. maj 2017

Ste vedeli, da pitje kave upočasnjuje staranje, da je dobro za jetra, da omili Parkinsonovo bolezen in zmanjša možnost za nastanek raka? Skodelica kave ob dobri družbi nas vedno spravi v dobro voljo, če pa lahko s kavo še nekomu pomagamo, pa še toliko bolj.