Festival Poletje v Bistrici in na Premu 2018

Objavljeno dne 07. julij 2018

V letošnjem letu bomo poletje v Ilirski Bistrici že tretjič zapovrstjo pričeli s festivalom Poletje v Bistrici in na Premu, katerega glavni cilje je bogatiti lokalno-turistično ponudbo v poletni sezoni. Program je namenjen tako lokalnemu prebivalstvu kot turistom, ki se bodo v poletnih mesecih mudili na naši destinaciji.

 

 Bogat kulturno-glasbeni program, ki se bo odvijalo na gradu Prem in na ulicah Ilirske Bistrice smo oblikovali z željo, da pritegne pozornost tako domačim kot tujim gostom in kot tak tudi privabi obiskovalce v našo destinacijo. Na ta način smo soustvarili turistični produkt, ki temelji na kulturi in kulturni dediščini naših krajev ter s tem obogatili turistično ponudbo destinacije. Festivalski program smo pričeli 16. junija,  na dan Poletne muzejske noči, ko smo na gradu Prem gostili komorni orkester Camerata Laibach, katerega članica je domačinka, obetavna mlada violinistka Tjaša Klanac. Sledila mu bosta koncerta v juliju (14. julij) in avgustu (10. avgust), ko bomo na grajskem vrtu lahko uživali v melodijah Rudija Bučarja z Istrabendom ter primorske pevke Tinkare Kovač.

Festivalski utrip je čutiti tudi v mestu, Ilirsko Bistrico je tudi letos obiskala Ana Desetnica in nam predstavila sodobne ustvarjalne tokove na področju uličnega gledališča, tisti malo večji pa bojo prišli na račun v Kinu pod zvezdami v atriju Doma na Vidmu.

             RUDI        TINKARA

Vrhunec festivalskega programa bo zagotovo že tradicionalni dogodek za vse generacije Dobimo se na Placu, kjer poleg TIC-a in PMK-ja sodelujejo še druga lokalna kulturno-športna društva. Dogajanje na placu bomo popestrili s sejemsko ponudbo ter dobro glasbo po okusu vseh generacij, kjer bomo uživali v zvokih skupine Ku adn in skupino danilo Kocjančič & friends.

Bogat poletni vrvež bomo sklenili z odmevnimi gledališkimi imeni slovenske scene. Konec avgusta bomo z gledališko igro  Cankar strip s Pižamo, Rozo in Gombačem dali piko na i poletju v Bistrici in na Premu.     

 

Na prejšnjo stran