MESTNI POTNIŠKI PROMET SKOZI ILIRSKO BISTRICO ŽE OBRATUJE

Objavljeno dne 02. marec 2020

Nov mestni potniški promet po Ilirski Bistrici je pričel obratovati v ponedeljek, 2. 3. 2020. Krožna linija s 12 postajališči po mestu obratuje od ponedeljka do petka med 8. in 13. uro in med 15. in 19. uro z intervalom voženj na 30 minut. Začetna in končna postaja vožnje je Mikoza-parkirišče pri Sokolskem domu.

Avtobus izpred parkirišča pri Sokolskemu domu odpelje proti placu, kjer pobira potnike pri ribarnici in pelje do Doma starejših občanov Ilirska Bistrica. Nato se spusti do avtobusnega postajališča pri Domu na Vidmu in pelje proti Trnovemu. V krožišču pri Matetu zavije v ulico Toneta Tomšiča, kjer se ustavi pri odcepu za Maistrovo ulico. Naslednja postaja je avtobusno postajališče pri Železniški postaji Ilirska Bistrica od koder avtobus pelje v Ulico 7. maja, kjer se ustavi pri Romi baru. Naslednja postaja mestnega potniškega prometa je vhod na Hoferjevo parkirišče, nato pa avtobus odpelje v naselje Novo Gabrje na postajališče pri Frankotu, se spusti po klancu navzdol in ustavi pred vhodom v samostan. Pot nato nadaljuje po Vodnikovi ulici in se ustavi pri mrliški vežici, nato pa se spusti do avtobusnega postajališča pri Domu na Vidmu in  pelje do bivše policijske postaje na Rozmanovi ulici ter se vrne na izhodiščno točko pri Sokolskemu domu.

V sodelovanju z javnostjo se bodo potek in časovni razpon linije ter število postajališč prilagodili potrebam uporabnikov z monitoringom v mesecu marcu. Občanom bo brezplačni mestni potniški promet na voljo do konca leta 2021.

Vabljeni na vožnjo po mestu z 20-sedežnim avtobusom podjetja Laris!

INTERREG CROSSMOBY

 

Postajališča:

1. Mikoza (parkirišče pri Sokolskem domu)

2. Plac (pri ribarnici)

3. Dom starejših občanov

4. Zdravstveni dom (avtobusno postajališče pri Domu na Vidmu)

5. Trnovo (ulica Toneta Tomšiča pri odcepu za Maistrovo ulico)

6. Železniška postaja (avtobusno postajališče)

7. Stadion (pri Romi baru)

8. Industrijska cona (pred vhodom na Hoferjevo postajališče)

9. S13 (pri Frankotu)

10. Samostan (vhod v vrtec)

11. Pokopališče (mrliška vežica)

12. Gimnazija (pri bivši policijski postaji)

 

MESTNI POTNIŠKI PROMET KROŽNA VOŽNJA

MESTNI POTNIŠKI PROMET AVTOBUS

 

 

 

Na prejšnjo stran