Obisk ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca

Objavljeno dne 11. februar 2022

Župan Emil Rojc je v občinski stavbi sprejel ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca in pohvalil dobro sodelovanje vlade z občinsko upravo glede rekonstrukcije Brkinske ceste v okviru projekta Povezovalni vodovod Ilirska Bistrica- Rodik. Projekt obnove ceste je namreč v fazi razpisa za izbiro izvajalca.

Bistričane sta nedavno razveselili kar dve dobri novici, saj bodo mladi lahko glavno izpitno vožnjo opravljali v domačem kraju, študenti in dijaki pa se bodo ob nedeljah varno pripeljali do prestolnice z vlakom v zgolj 1 uri in 27 minut z le štirimi postanki na poti. To je zasluga odličnega sodelovanja med ministrstvom, domačim poslancem Andrejem Černigojem in županom Rojcem. 

Zbrani so obravnavali tudi aktualne projekte, kot so: kolesarske povezave med Ilirsko Bistrico in Zabičami, cesta Globovnik-Črne njive, most pri Mali Bukovici, križišče v Zabičah in krožišči v Podgradu ter Hrušici. 

vlada Vrtovec1.JPGvlada vrtovec2.JPGvlada vrtovec3.JPGvlada vrtovec4.JPGvlada vrtovec7.JPGvlada vrtovec5.JPGvlada vrtovec8.JPGvlada vrtovec9.JPG

Na prejšnjo stran