01. april 2019

V dvanajstih letih delovanja imajo članice pevske skupine Kalina za seboj že lepo število samostojnih koncertov. So redne udeleženke Tabora slovenskih zborov v Šentvidu pri Stični in kot prave Primorke vsako leto rade zapojejo na reviji Primorska poje. Želja njihove umetniške vodje, akademske glasbenice Janje Konestabo, pa je, da z resnim in odgovornim delom pokažejo pevsko kulturo, vrednost pete pesmi ter srčnost in bogatost, ki jo pesem ponese v svet. Vsaka pesem ima svoje besedilo, svojo melodijo, sporočilo in harmonijo. Ko pa vse to združi s čudovitimi glasovi, se zasliši pesem, ki nam greje srca še veliko po tem.

01. april 2019

Člani Literarnega društva Ilirska Bistrica smo v mesec kulture vstopili z literarnimi večernicami, ki so praviloma vsak prvi petek v mesecu.

01. april 2019

01. april 2019

Izjava župana Občine Ilirska Bistrica Emila Rojca

01. april 2019

Cirkuško obarvana predstava je popolnoma prevzela male nadobudneže, ki so zavzeto spremljali vragolije glavnih junakov in zvedavo opazovali dogajanje na odru in pod njim.Sidro

01. april 2019

Za nogometaši ND Bistrc je mesec, poln lepih doživetij in številnih uspehov. Otroci, vključeni v selekcije U7, U9 in U13 so se s svojimi vrstniki pomerili na turnirju v organizaciji NK Proteus, selekcija U10 se je udeležila mednarodnega turnirja na Matuljih, v Bazovici pa so se s svojimi vrstniki iz NK Zarjaza žogo podili nogometaši selekcije U13. Na prijateljski tekmi v Košani (»5. Tomažev memorial«) so svoje nogometno znanje in veščine pokazali otroci, vključeni v selekcijo U9.

01. april 2019

Letno poročilo o skladnosti pitne vode predstavlja pregled rezultatov preskušanja parametrov pitne vode za leto 2018 na oskrbovalnih območjih, kjer gospodarsko javno službo oskrbe s pitno vodo izvaja Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d. o. o., Prešernova 7, Ilirska Bistrica (v nadaljevanju JPKomunala Ilirska Bistrica).

01. april 2019

S temi besedami bi lahko opisali našo letošnjo Brkinsko fešto – dogodek, ki ga v Ljubljani organizira Klub študentov Ilirska Bistrica z namenom, da se podružijo bistriški študentje, ki se tam šolajo. Letos se je fešta odvijala 13. marca v lokalu Gig v centru Ljubljane, vse obiskovalce pa smo pogostili z domačim žganjem in okusno bovlo.

01. april 2019

Da se šport in kultura lepo dopolnjujeta, smo tekači Tekaškega društva Bistrc dokazali že lani, ko smo organizirali »1. Tek po Kettejevi poti«. Tudi letošnji mesec kulture smo v Ilirski Bistrici popestrili s kulturno-športno prireditvijo, ki jo je v sodelovanju s Tekaškim društvom Bistrc in odsekom za gorsko kolesarjenje pri Planinskem društvu Snežnik organiziral TIC Ilirska Bistrica.

01. april 2019

Le kdo v mladosti ni bral knjig o Harryju Potterju, dečku, ki je čisto pravi čarovnik? Tudi Plesni skupini Pume je dobro poznan in letos je bila odločitev o temi plesne predstave, ki jo pripravimo vsako leto, zelo preprosta.

01. april 2019

In memoriam Dr. Mirko Slosar (1937– 2019)

01. april 2019

Dijaki 3. letnika Gimnazije Ilirska Bistrica, ki sodelujemo v mednarodnem projektu »Dobra šola za 21. stoletje«, smo se od torka, 5. 3. 2019, do nedelje, 10. 3. 2019, v spremstvu profesoric Marje Oberstar in Erike Gombač odpravili na projektno srečanje v Turčijo, kjer smo z dijaki iz drugih sodelujočih držav (Češke, Slovaške, Poljske, Madžarske in Turčije) predstavili preživljanje prostega časa v našem kraju, svoj šolski dan in svojo popolno soboto.

01. april 2019

Bistriška publika je v dobro uro trajajočem nastopu prisluhnila številnim domislicam in izvirnim idejam enega najbolj prepoznavnihstand-up komikov na naših tleh, Tina Vodopivca, ki je v družbi Klemna Bučana in Matevža Baloha poskrbel za salve smeha.Sidro

01. april 2019

Pevska revija »Primorska poje« je stara 50 let! Častno pokroviteljstvo nad letošnjo revijo je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Slavnost ob tem jubileju je potekala v nedeljo, 3. marca 2019, v portoroškem avditoriju.

01. april 2019

Gimnazija Ilirska Bistrica v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani v petek, 5. aprila 2019, organizira Astronomsko noč, ki bo potekala v prostorih Gimnazije Ilirska Bistrica s pričetkom ob 18.00, namenjena pa je učencem zadnje triade osnovne šole in srednješolcem.

01. april 2019

Osrednjo občinsko proslavo ob Prešernovemu dnevu je zaznamoval splet glasbe, pete besede, plesa, znakovnega jezika, interpretacije avtorskih skladb in igrane besede. Glasbena šola, Osnovna šola Podgora Kuteževo in gimnazija so izvabili številne spontane aplavze publike, ki je na predvečer praznika napolnila Veliko dvorano Doma na Vidmu.

01. april 2019

V petek in soboto, 15. in 16. februarja, je naša šola na široko odprla svoja vrata osnovnošolcem in njihovim staršem, ki se zanimajo za vpis na Gimnazijo Ilirska Bistrica in so hoteli pridobiti še nekaj informacij, preden zapečatijo svojo izbiro z vpisnim listom.

01. april 2019

19. februarja 2019 je gospod Franc Poklar iz Podgraj praznoval častitljivih sto let. Ob tem pomembnem jubileju mu je čestital župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc in mu zaželel še veliko zdravja in srečnih trenutkov v krogu družine. Slavljenec nam je ob tej priložnosti namenil nekaj svojih misli, med njimi pa je zagotovo najpomembnejša ta, da v svojem življenju ne bi ničesar spreminjal. Kaj nam je še zaupal, si preberite v naslednjih vrsticah.