04. maj 2017

V ponedeljek, 24. aprila 2017, smo na naši šoli gostili svetovna popotnika, mednarodna aktivista in človekoljuba Toma Križnarja in njegovo ženo, sopotnico v bitki za pravičnejši svet, Bojano Pivk Križnar.

03. maj 2017

Praznik dela so Bistričani tudi letos tradicionalno proslavili na 997 metrih nadmorske višine, kjer jih je nagovoril podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar.

03. maj 2017

Dijaki Ekonomske šole Šolskega centra Postojna so tudi v šolskem letu, ki se zaključuje, dosegli odlične rezultate na največjih strokovnih državnih in mednarodnih tekmovanjih.

03. maj 2017

»Življenje se je znova vrnilo v Lipo, hiše so se obnovile in Lipa je postala večna« je ponosno sklenila svoj govor predsednica krajevne skupnosti Lipa Dženi Šamanić na 73. obletnici opustošenja obmejne vasice v občini Matulji. Spominske slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki bistriške občine, ki so položili venec na spomenik žrtvam.

03. maj 2017

Že tradicionalna budnica Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica je naznanila praznični dan tako Bistričanom kot tudi prebivalcem vasi, ki so jih tokrat obiskali mladi glasbeniki.

26. april 2017

Bivša učenka Glasbene šole Ilirska Bistrica je s svojim nastopom še enkrat dokazala, da postaja vrhunska violinistka, ki se lahko kosa s svetovnimi glasbenimi zvezdami.

26. april 2017

4. mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo je v Ilirsko Bistrico privabilo kar 65 jeklenih konjičkov. V dvodnevnem srečanju, ki so ga organizirali Bistrški Alfisti, so udeleženci imeli priložnost spoznati vse čare domače pokrajine.

26. april 2017

V petek, 21. 4. 2017 se je v Vaškem domu na Pregarjah odvijala delavnica o partnerskem kmetovanju v Brkinih. Potekala je v okviru programa »Po kreativni poti do praktičnega znanja«, ki spodbuja sodelovanje in prenos znanja med univerzo, prakso in lokalnim prebivalstvom.

25. april 2017

Jetrna klobasa je nedvomno brkinska posebnost, ki s pravimi jedmi na krožniku zaživi« je prvi tovrstni festival na Bistriškem, ki so ga pripravile članice Društva podeželskih žena, pozdravil dr. Stanislav Renčelj, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za mesnine.

24. april 2017

Natečaj Inovativna Postojna je dobra priložnost za vse s poslovno idejo! Prijave sprejemamo do 3. maja!

24. april 2017

Občina Ilirska Bistrica se je odločila rekonstruirati objekte, v katerih je med 2. svetovno vojno delovala bolnica Zalesje. Za uresničitev zadanih ciljev računajo na evropski denar.

24. april 2017

Na spletni strani Občine Ilirska Bistrica www.ilirska-bistrica.si je z današnjim dnem objavljen dokument Celostna prometna strategija

19. april 2017

Dejavne postrvi, odlično vzdušje in tako kot velja za to tradicionalno srečanje vzorna organizacija ter seveda dober prijem!

19. april 2017

V soboto, 22. aprila 2017 ob 11h vabljeni na obeležitev Dneva boja proti okupatorju in spominsko slovesnost s pohodom k bolnici Zalesje!

14. april 2017

Primorski klub Tora je, v soorganizaciji s Slovensko zvezo tradicionalnega karateja, je v nedeljo, 9. aprila 2017 priredil drugi pokal mesta Koper. Tekmovanja se je udeležilo 330 tekmovalcev iz 24 klubov različnih držav.

14. april 2017

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. je 17.2.2017 v okviru projekta LIFE »Gospodarjenje z e-odpadki«, ki poteka pod slogom E-cikliraj in katerega nosilec je ZEOS, d.o.o., prejelo v uporabo 10 uličnih zbiralnikov za tako imenovane e-odpadke in odpadne baterije.

13. april 2017

Občinski svet Občine Ilirska Bistrica je na svoji 19. redni seji, ki je potekala 6. aprila 2017, potrdil in sprejel Celostno prometno strategijo.

13. april 2017

Kolesarski turizem je eden od najhitreje rastočih segmentov v turizmu in postaja ena izmed nosilnih gospodarskih panog. Predstavlja trajnostno obliko rekreacije, ki poleg ekonomske koristi prinaša tudi okoljsko in družbeno korist. Slovenska turistična organizacija trži Slovenijo kot obetavno športno destinacijo z velikim poudarkom na perspektivni vlogi kolesarskega turizma. Kolesarski turizem v središče postavlja kolo kot sredstvo za premikanje in počitniško motivacijo. Razvoj te oblike turizma vpliva na politiko trajnostne mobilnosti, spodbuja k ponovni rabi opuščene dediščine in infrastrukture ter omogoča razvoj turizma na odmaknjenih območjih in v obdobjih izven glavne turistične sezone.