26. februar 2023

Izzivi in priložnosti našega območja

13. september 2021

Vabimo vas na ozaveščevalni dogodek projekta ENGREEN v okviru tradicionalnega Kettejevega pohoda.

17. julij 2021

TIC Ilirska Bistrica, Občina Hrpelje-Kozina in Zavod Znanje Postojna smo svoja turistična doživetja strnili v posebno knjižico ugodnosti Zelenega krasa in Brkinov. Knjižica ugodnosti je nastala z namenom, da goste, ki preživljajo oddih z nočitvijo pri nas, navdušimo z bogato turistično ponudbo ter spodbudimo k raziskovanju destinacije Zelenega krasa in Brkinov. Knjižica je na voljo pri vseh sobodajalcih na destinacijah, ki jih pokrivajo zavodi. S sodelovanjem med destinacijami želimo nagovoriti in obenem nagraditi goste, ki so se odločili počitnikovati pri nas. Gosti lahko v knjižici najdejo namige za kulturne, športne in tudi bolj avanturistične podvige.

27. marec 2020

V Hrušici so ob Penzionu Patrik v teh dneh odprli montažno športno dvorano namenjeno obiskovalcem Penziona in prebivalcem Hrušice in Podgrada. Investicija je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa CLLD v okviru LAS med Snežnikom in Nanosom.

04. marec 2020

Kaj iščejo sodobni popotniki in kaj jim lahko pri nas ponudimo? Kako zasnovati sodobno, zanimivo turistično ponudbo in povečati uspešnost? Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija turistične ponudnike Biosfernega območja Kras in Porečje Reke vabi na 3 ustvarjalne delavnice s spoznavanjem trendov v turizmu in dobrih praks za razvoj turistične ponudbe Delavnice so del projekta Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem. Operacija je sofinancirana iz Podukrepa 19.3 Priprava na izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

06. avgust 2019

V letošnjem septembru Občina Ilirska Bistrica v sodelovanju s TIC Ilirska Bistrica ter podporo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, pripravljamo že tradicionalno Kmetijsko tržnico - priložnost podeželja 2019. Dogodek se bo odvijal 21. in 22. september 2019 na igrišču pred OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici.

01. januar 2019

Ekipa projekta Carnivora Dinarica in Zavod za gozdove Slovenije iščeta kmetijo za sodelovanje pri projektu, ki si prizadeva za lažje sobivanje ljudi z velikimi zvermi. Cilj sodelovanja je podpora kmetijskim panogam, ki se srečujejo z izzivi kmetovanja na območju razširjenosti velikih zveri.

01. januar 2019

Nova Gorica, Medpodjetniški izobraževalni center - MIC, 7. marec 2019 10.00-17.00 | Vstop prost | kariernisejem.com

01. januar 2019

V času od 30. januarja do 2. februarja 2019 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 30. mednarodni sejem za zeleni, atraktivni turizem ter kamping in karavaning Alpe-Adria pod sloganom »Skočite v naravo«.Sidro

07. september 2018

Vljudno vabljeni na kmetijsko -obrtni sejem Kmetijska tržnico 2018, ki se bo odvijal 22. in 23. septembra na igrišču pri OŠ Antona Žnideršiča. Osrednja tema letošnjega dogodka je 110 let uradne žganjekuhe v Brkinih. Poleg pestre sejemske ponudbe bo letos tudi degustacijski kotiček, kjer bo moč okušati brkinske dobrote.

11. september 2017

Oddajte svoj glas za najboljšo inovacijo po izboru javnosti!

27. marec 2017

Kaj je EN(energetsko) SVET(svetovanje)? To so nasveti o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE), ki pripomorejo k varovanju okolja, zmanjševanju stroškov za energijo in izboljšanju bivalnih razmer.

13. januar 2017

Občina Ilirska Bistrica bo s Centrom lokalne kulture postala še zanimivejša za turiste, saj je dodana vrednost Centrov lokalne kulture (CLC) povečanje možnost interakcije z domačini. To omogoča globlje raziskovanje korenin ter razumevanje drugih kultur, z namenom, da se še bolj poveže skupno evropsko identiteto v kulturnem, umetniškem, arhitekturnem, naravnem, političnem, socialnem in zgodovinskem ter glasbenem pogledu.

05. december 2016

Dragi prijatelji in prijateljice narave! Ali veste, da obstaja kup mojstrov, ki še vedno znajo zašiti čevlje? Popraviti sušilec za lase? Zakrpati potovalko? Poravnati zvito kolo? In da je možno izmenjavati oblačila, obutev, zelenjavo, knjige in druge predmete marsikje v Sloveniji?

24. november 2016

Predstavitev razpisa bo 28.11.2016 ob 11. uri v prostorih Krpanovega doma v Pivki. Predavali bodo: Darja Zadnik, Michaela Vidič in Andrej Zadnik iz ZGS.

21. november 2016

Objavljen je 1. javni poziv za sofinanciranje operacij (projektov) iz Strategije lokalnega razvoja LAS med Snežnikom in Nanosom 2014-2020 iz kmetijskega sklada (EKSRP) v skupni višini 535.000,00 €. Poziv je odprt do 31.1.2017, vse informacije in razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani LAS in DRPSN.

21. september 2016

V petek, 16. septembra so v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici odprli pisarno častnega konzula Ruske federacije Matjaža Vuge, ki bo skrbel za gospodarske stike med Rusijo in Slovenijo. Konzulat pokriva območje 32 občin Osrednjeslovenske in Primorsko-notranjske regije. »Moja primarna naloga je pomoč ruskim podjetjem v Sloveniji, pomagal pa bom tudi vsem zainteresiranim podjetnikom iz Ilirske Bistrice in ostalih občin, da najdejo prave stike v Rusiji,« je povedal Vuga.

12. julij 2016

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v začetku julija objavilo Javni razpis za aktivnosti Dela za odpravo škode in obnovo gozda iz PRP 2014-2020.