30. mednarodni sejem Alpe-Adria

Objavljeno dne 01. januar 2019

V času od 30. januarja do 2. februarja 2019 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 30. mednarodni sejem za zeleni, atraktivni turizem ter kamping in karavaning Alpe-Adria pod sloganom »Skočite v naravo«.Sidro

V času od 30. januarja do 2. februarja 2019 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 30. mednarodni sejem za zeleni, atraktivni turizem ter kamping in karavaning Alpe-Adria pod sloganom »Skočite v naravo«.

Prireditvi, ki je prvenstveno namenjena popotnikom, športnikom, alpinistom, pohodnikom, aktivnim rekreativcem, tekačem, kolesarjem in ljubiteljem adrenalinskih športov v naravi, se je letos pridružil še kamping in karavaning. Razlog je preprost, saj mobilnost pričara občutek svobode gibanja in izletnike, počitnikarje ter druge turiste še bolj spodbudi k pobegu iz urbanih središč v mirno in tiho osrčje narave oz. kot so zapisali v sporočilu za javnost: »V kotičke, ki jih v obilju in v vsej svoji neokrnjenosti ponuja zelena, zdrava in aktivna Slovenija.«

V zadnjih letih je postal avtodomski turizem eden izmed najbolj hitro razvijajočih se segmentov celovitega turističnega razvoja v Evropi, zato najbrž ne gre za naključje, da se zadnja leta tudi v Harijah srečujemo z mobilnimi popotniki, ki v vseh mogočih jezikih sprašujejo, kako se pride do jezera Mola.

Številna turistična društva so se letos predstavljala v Stebrni dvorani Gospodarskega razstavišča – med njimi tudi naše KETŠD Alojzij Mihelčič Harije. Obiskovalcem smo postregli z letnemu času primerno kulinariko in »šilcem« za zdravje ter pridno vabili na naše tri osrednje prireditve.

Hkrati se je odvijal Sejem Okusov GASTexpo v organizaciji Primorskega sejma, ki privablja predvsem poslovne goste in velja za vodilni strokovni sejem v regiji s področja HO-RE-CA (Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Gostinsko-hotelska oprema & Sladoled & Vino).

 

Alenka Penko, KETŠD A. Mihelčič Harije

Na prejšnjo stran