Gosti raziskujejo Zeleni kras in Brkine s knjižico ugodnosti

Objavljeno dne 17. julij 2021

TIC Ilirska Bistrica, Občina Hrpelje-Kozina in Zavod Znanje Postojna smo svoja turistična doživetja strnili v posebno knjižico ugodnosti Zelenega krasa in Brkinov. Knjižica ugodnosti je nastala z namenom, da goste, ki preživljajo oddih z nočitvijo pri nas, navdušimo z bogato turistično ponudbo ter spodbudimo k raziskovanju destinacije Zelenega krasa in Brkinov. Knjižica je na voljo pri vseh sobodajalcih na destinacijah, ki jih pokrivajo zavodi. S sodelovanjem med destinacijami želimo nagovoriti in obenem nagraditi goste, ki so se odločili počitnikovati pri nas. Gosti lahko v knjižici najdejo namige za kulturne, športne in tudi bolj avanturistične podvige.

 

Za avanturiste in ljubitelje zgodovine ponujamo razne ugodnosti ob obisku Premskega gradu, kjer s  pomočjo interakcijskih tablic oživite v pravega raziskovalca skritega zaklada. Še globlje v brkinskih gozdovih pa lahko obiščete partizansko bolnico Zalesje ter etnološke zbirke in Čebelarski dom v starem mestnem jedru Ilirske Bistrice.  

Za tiste, ki radi raziskujejo s kolesi, smo pripravili ugodnosti ob najemu e-koles, kjer se bodo lahko podali na raziskovanje Brkinov, vse tja do Rodika. Tam vas pričakuje mitski park Rodik, kjer vam nudimo pravo doživetje ob raziskovanju naše destinacije in kulturne dediščine, ki vas bo obdaril z mitskim in znanstvenem pogledom na svet. Za aktivne turiste nudimo v Pensionu Patrik  ob 1 uri tenisa ali odbojke na mivki še dodatno uro gratis. 

Na postojnskem območju znanem po pestri naravni in kulturni dediščini. Osupljiva pokrajina z edinstvenim podzemnim svetom je na podrobneje predstavljena v Notranjskem muzeju, ki je tudi primerna točka za najmlajše saj na interaktiven način jo podrobneje predstavi. Če ste željni pustolovskega in aktivnega dneva, se v postojni nahaja pustolovski park, v katerem lahko probate vašo iznajdljivost in spretnost. Kmetija Hudičevec vam nudi okusne domače jedi, sprostitev ob čudoviti naravi ter nepozabno doživetje jahalnih konjičkov. Seveda pa nismo pozabili na naš podzemni svet. Nudimo ugodnost za ogled planinske jame, največje vodne jame bogato z značilnimi živimi bitji kot je na primer človeška ribica.

Vse te prelepe kotičke teh območij lahko gosti, ki bodo nočili pri nas, obiskali z različnimi ugodnostmi ter z nami občudovali našo zeleno pokrajino polno skritih zakladov.

Na prejšnjo stran