16. november 2017

Vabljeni na večer smeha in dobre volje!

10. november 2017

Oglejte si katero od štirih filmskih predstav, ki bodo na sporedu v četrtek, 16. novembra 2017, v Domu na Vidmu.

06. november 2017

Vasica Prem, ki ima zaradi svoje lege izvrsten razgled na vse strani in pestro zgodovino, je privlačna turistična zanimivost in izletniška točka, vredna ogleda.

09. oktober 2017

»Tokrat smo se osredotočili na staro mestno jedro in slikarski muzi Bistrice, reki Reka in Bistrica. To sta reki h katerima se vračamo in poslušamo njuno žuborenje. Kot ljubitelje starodavnih zgodb nas vedno znova navdahne bistriška himna Oj, tječe, tječe, kjer so opevani mlini in žage,« je zlato nit razstave v Galeriji Doma na Vidmu opisala pobudnica 14. likovne kolonije na Bistriškem Zdenka Vinšek.

03. oktober 2017

V soboto, 30. 9. 2017 smo se zbrali na gradu Prem, kjer je sodelovanje Pokrajinskega muzeja Koper enote Il. Bistrica in Parka Škocjanske jame vodilo v prijetno popoldne.

14. september 2017

Devetič zapored vabimo v Harije na BUČJADO, tokrat v znamenju likofa in poroke.

24. avgust 2017

V petek ob 21. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu!

13. avgust 2017

DOBIMO SE NA PLACU 2017 Poletje je čas dolgih, brezskrbnih večerov, druženja s prijatelji in daljših sprehodov. Mesta ob morju takrat zaživijo. Turisti se sprehajajo mimo lepo obloženih stojnic, iz lokalov pri morju pa prihaja čudovita, pomirjujoča glasba.

08. avgust 2017

Vabljeni na ogled trilerja Skrivnost njihovih oči, ki bo na na sporedu v petek, 11. avgusta 2017 ob 21. uri. V primeru slabega vremena bo kino predstava v veliki dvorani Doma na Vidmu. OGLED FILMA JE BREZPLAČEN! Vljudno vabljeni!

10. julij 2017

V petek 14. julija 2017 bo ob 21h na gradu Prem nastopil legendarni prekmurski kantavtor Vlado Kreslin.

05. julij 2017

Ljubljanska vokalna skupina Jazzva je v atriju Doma na Vidmu pričarala nepozaben poletni nedeljski večer. Vrhunske interpretacije svetovnih uspešnic in slovenskih pesmi je občinstvo nagradilo z gromkimi aplavzi.

03. julij 2017

Je kaj lepšega kot v toplem poletnem večeru gledati film na prostem v družbi jasnega neba in tisočerih zvezd?Vabljeni na ogled glasbeno-dokumentarnega filma THE BEATLES: OSMI DNI NA TEDEN, v petek, 7. julija ob 21h!

26. junij 2017

V Dom na Vidmu prihaja ljubljanska vokalna skupina Jazzva. V prijetnem ambientu atrija se bomo zibali v a cappella ritmih domačih in tujih hitov različnih datumov in stilov, ki jih bo Jazzva izvedla le s svojimi glasovi. Vstopnice so na voljo v TIC Ilirska Bistrica, cena 7€. -------------------- Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišejo nove zgodbe, iščejo harmonije in se igrajo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajajo, poskušajo najti poseben odnos ter jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti. Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi najrazličnejših žanrov: od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje. Jazzva so pevci Jasna Žitnik, Maša Simčič, Anja Hrastovšek, Andrej Perdih, Klemen Dovjak, Jon Leskovec, beatboxer Tadej Pasar ter tonski mojster Jure Matoz

20. junij 2017

Mednarodni festival uličnega gledališča ANA DESETNICA praznuje 20 LET! Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica v 20. leto stopa kot vseslovenski in mednarodno referenčen festival, ki je z urbano umetnostjo spontano posegel v življenja že skoraj milijon ljudi, in jim popestril vsakdan ter poživil ulice, parke, trge in mostove njihovih domačih mest. Festival je do zdaj gostoval v 22 slovenskih mestih, dobrodošel pa je tudi zunaj meja domovine (povabilo v San Sebastian, Evropsko prestolnico kulture 2016). V dveh desetletjih je gostil več kot 5.000 uličnih umetnikov s 6 kontinentov in več kot 40 držav sveta, obiskovalci pa ste si lahko ogledali že skoraj 1.000 različnih predstav.

07. junij 2017

Tretja sobota v mesecu juniju je že tradicionalno rezervirana za tako imenovano Poletno muzejsko noč - skupno akcijo slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij, ki na ta dan široko odprejo svoja vrata. Tudi letos bomo na ta dan odprli poletno sezono na gradu Prem. V programu je je tako kot vsako leto poskrbljeno za najmlajše in malo starejše. Vljudno vabljeni na Prem!

11. april 2017

Ljubitelji poezije so na literarnem večeru v Hramu dobrega v Gostilni pri Matetu z velikim zanimanjem prisluhnili delu pesnika, prevajalca, publicista, komparativista, filozofa in sociologa Milana Šelja, ki je svojo mladost preživel v majhni vasici Budanje v Vipavski dolini. Občinstvo je z dolgim aplavzom nagradilo pesniške zbirke Darilo (2006), Kristali soli (2010) in najnovejšo, Gradim gradove in mostove iz leta 2015. Za pokušino je avtor predstavil še izbor pesmi iz prihajajoče četrte pesniške zbirke in pesmice, ki jih ustvarja za otroke ter jih tudi namerava izdati v obliki zbirke.

11. april 2017

V Galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici so v petek, 3. marca 2017 odprli pregledno razstavo del članov Likovnega društva Franceta Pavlovca Ilirska Bistrica.

10. april 2017

Pomladna sezona v ilirskobistriški galeriji Doma na Vidmu se je pričela z razstavo slikarke, kiparke in restavratorke Dragane Dade ČURIN iz Kopra, dolgoletne članice KD LIK Izola.