28. november 2018

Veseli december v Ilirski Bistrici Mesec december je pravljičen, čaroben ter prijeten. In takšno bo tudi vzdušje v občini Ilirska Bistrica. Mesto bo odeto v praznične lučke, v parku Nade Žagar bo oživela Pravljična deželica ter zasvetilo bo zvezdno nebo nad drsališčem. Edinstven program pod skupnim imenom Veseli december v Ilirski Bistrici pa bo popestril decembrsko dogajanje v mestu.

29. oktober 2018

Ob otvoritvi prenovljene velike dvorane Doma na Vidmu vabljeni na eno žlahtno komedijo \"GUŠTO GRE NA ROMANJE\", ki bo 3. novembra 2018, ob 19. uri v Domu na Vidmu. Vstop prost z brezplačno vstopnico, ki jo lahko prevzamete v TIC Ilirska Bistrica-galerija.

23. oktober 2018

V soboto, 27. 10. 2018 vljudno vabljeni na grad Prem, katerega bomo za vas pravljično obarvali. Tradicionalno smo za vse grajske nadobudneže pripravili Pravljično noč na gradu Prem.

15. oktober 2018

Namen Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti. Letos smo na gradu Prem združili moči Pokrajinski muzej Koper, enota Ilirska Bistrica, TIC Ilirska Bistrica, Osnovna šola Jelšane in Brkinski sadjarji.

03. oktober 2018

Hotel Transilvanija 3: Vsi na morje, Mala noga, Christopher Robin in Johnny English spet v akciji so filmi, ki bodo tokrat na sporedu. Vzemite si čas za filmsko obarvano soboto. Vljudno vabljeni!

20. avgust 2018

Vrhunec festivalskega programa Poletje v Bistrici in na Premu je zagotovo že tradicionalni dogodek za vse generacije Dobimo se na Placu, ki se je odvijal v delu Ilirske Bistrice, ki je že od nekdaj bil prostor za spletanje poslovnih in družabnih vezi. Sodelovanje med Klubom študentov Ilirska Bistrica, Društvom otroške zabave in animacije ter TIC-em Ilirska Bistrica že tretje leto zapovrstjo prinaša zanimiv in pester program, ki na ulice Bistrice privabi vse, ki uživajo v poletnem druženju.

24. julij 2018

Vabljeni na Bač!

18. julij 2018

Oglejte si film o ameriški skupini The Stooges in njihovemu zvezdniku Iggyju Popu. Pridružite se nam pod zvezdnatim nebom in se prepustite nepozabnim uspešnicam.

13. julij 2018

07. julij 2018

V letošnjem letu poletje v Ilirski Bistrici že tretjič zapovrstjo obeležujemo s festivalom Poletje v Bistrici in na Premu, katerega glavni cilj je bogatiti lokalno-turistično ponudbo v poletni sezoni. Program je namenjen tako lokalnemu prebivalstvu kot turistom, ki se v poletnih mesecih mudijo na naši destinaciji.

02. julij 2018

Vrt Sokolskega doma je zadnjo soboto v juniju zaživel z urbano umetnostjo. Že drugo leto je Ilirska Bistrica v sklopu prireditev Poletje v Bistrici in na Premu gostila vseslovenski mednarodni festival uličnega gledališča Ano Desetnico

06. junij 2018

Počastitev Vilharjevega leta na gradu Prem V petek, 1. junija smo na gradu Prem preživeli prijeten grajski večer. V počastitev Vilharjevega leta smo na gradu odprli razstavo fotografij z naslovom Japonska popotovanja skozi čas, avtorja Gorazda Vilharja.

04. april 2018

Na gradu Prem, enem redkih ohranjenih gradov v dolini reke Reke, nas bo kustosinja Pokrajinskega muzeja Koper, enota Ilirska Bistrica Mateja Kakež skupaj s predstavnikom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območna enota Nova Gorica popeljala skozi grad in predstavila muzejsko zbirko o gradovih in dvorcih doline reke Reke. Sledila bo predstavitev novo izdane zgibanke o Kettejevi poti od Ilirske Bistrice do Prema, nato pa se bomo sprehodili do spominske sobe Dragotina Ketteja v vasi Prem, kjer je ena od kontrolnih točk Kettejeve poti.

21. marec 2018

Velika noč velja za najstarejši in najpomembnejši krščanski praznik – nekoč povezan izključno z družinskim praznovanjem Kristusovega vstajenja in prihoda pomladi. Tudi v Brkinih praznik bogatijo mnoge šege in navade, ki se od kraja do kraja razlikujejo a bistvo ostaja isto.

28. februar 2018

Drage žene, dekleta in matere! Ob praznovanju dneva žena, vas vabimo na ogled predstave \"Buh pomagej, VSEMOGOČ(N)A KOMEDIJA\", ki bo v petek 9. 3., ob 19. uri v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici. Prijazno vabljene!

15. februar 2018

Pridružite se nam v soboto, 17. februarja 2018, od 18. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu

14. februar 2018

V četrtek, 15. februarja 2018, bodo v Domu na Vidmu na sporedu tri filmske predstave. Lepo vabljeni!

10. februar 2018

Tudi v letošnjem letu bomo gostili etnološke maske iz Italije, tokrat iz kraja Tricarico. Tricarico je očarljivo mesto v pokrajini Matera, ki se nahaja na jugu Italije levo od reke Basento in pobočja Toppe Pizzute. Znano je kot arabsko-normansko mesto in ima enega najpomembnejših in najbolj ohranjenih srednjeveških zgodovinskih središč v regiji Basilicata.