Poletna muzejska noč na gradu Prem

Objavljeno dne 21. junij 2021

Na Premu smo v soboto, 19. 6. otvorili prenovljeno razstavo o Dragotinu Ketteju, nato pa nadaljevali s koncertom Kette nas povezuje.

Na prenovljeni razstavi z naslovom Ne bom se vdal: Življenje Dragotina Ketteja, je avtorica razstave, Aneja Rože predstavila njegovo življenjsko pot, dela in obeleževanja po njegovi smrti. 

Razstava se nahaja v stavbi nekdanje premske osnovne šole, v kateri se je pesnik rodil, obiščete pa jo lahko v delovnem času gradu Prem.

 

Po ogledu smo se sprehodili nazaj na grajsko dvorišče, kjer smo prisluhnili violinistu in vokalistu Zdravku Plešetu, pianistki Snježani Pleše Žagar in ostalim glasbenikom. Zaigrali so uglasbljene Kettejeve pesmi v popularnih ritmih popa, hip-hopa ter valčka in polke.

 

Ob koncu programa so obiskovaci lahko degustirali lokalno hrano, med katerimi so bili tudi nove kulinarični produkti, ki so nastali v okviru projekta Kulinarična doživetja med Snežnikom in Nanosom.

Naložbo sofinancira Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.  

Kette_otvoritev_razstave (3)

DSC_0133

Kulinarika (27)

Na prejšnjo stran