25. september 2017

»Za Pokrajinski muzej Koper je Grad Prem zelo pomembna lokacija in ideja, da bi združili Kastav in grad Prem vse do Kopra, se mi zdi odlična. Preko tega projekta bomo začeli operacionalizirati sodelovanje, ki se bo kasneje realiziralo v nadaljnjih skupnih projektih,« je pomen projekta za grad Prem, ki je enota Pokrajinskega muzeja Koper, izpostavil direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri, eden od štirih podpisnikov sporazuma za projekt Terra Gothica.

22. september 2017

V soboto, 16. septembra 2017, so na Centru za obveščanje nekaj po deveti uri zjutraj prejeli klic o prometni nesreči na cestnem prehodu čez železniško progo na Gubčevi ulici v Ilirski Bistrici. V nesreči so bili udeleženi potniški vlak, kombinirano vozilo, osebni avtomobil in tovorno vozilo za prevoz nevarnih snovi. A k sreči je šlo le za vajo.

20. september 2017

AJPES bo s 1. 12. 2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem).

29. junij 2017

Občina Ilirska Bistrica svoje občane obvešča, da začne s 3. julijem voziti kopalni avtobus v Mošćeničko Drago. Avtobus bo iz avtobusnega postajališča pri Domu na Vidmu odpeljal vsak delovni dan ob 8. uri, iz Mošćeničke Drage pa se bo vračal ob 17.30. uri. Vozovnice lahko kupite v prostorih TIC-a v Galeriji Doma na Vidmu eno uro pred odhodom.

13. junij 2017

Še do 20. junija 2017 lahko sodelujete v raziskavi o vključevanju javnosti v pripravo Celostnih prometnih strategij, ki se izvaja v 64 slovenskih občinah. Njen namen je izboljšati vključevanje javnosti v upravljanje javnih zadev v prihodnje – tako v občinah, kot na državni ravni.

30. maj 2017

Vljudno vabljeni na počastitev spomina na požig sedmih vasi! Žrtvam se bomo poklonili 2. junija ob 17. uri pri spomeniku.

29. maj 2017

Vljudno vabljeni na obeležitev občinskega praznika občine Ilirska Bistrica! Prireditev se bo odvijala v petek, 2. junija 2017 ob 19. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu.

23. maj 2017

Vljudno vabljeni na obeležitev občinskega praznika občine Ilirska Bistrica! Prireditev se bo odvijala v petek, 2. junija 2017 ob 19. uri v veliki dvorani Doma na Vidmu.

03. maj 2017

»Življenje se je znova vrnilo v Lipo, hiše so se obnovile in Lipa je postala večna« je ponosno sklenila svoj govor predsednica krajevne skupnosti Lipa Dženi Šamanić na 73. obletnici opustošenja obmejne vasice v občini Matulji. Spominske slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki bistriške občine, ki so položili venec na spomenik žrtvam.

24. april 2017

Natečaj Inovativna Postojna je dobra priložnost za vse s poslovno idejo! Prijave sprejemamo do 3. maja!

24. april 2017

Občina Ilirska Bistrica se je odločila rekonstruirati objekte, v katerih je med 2. svetovno vojno delovala bolnica Zalesje. Za uresničitev zadanih ciljev računajo na evropski denar.

24. april 2017

Na spletni strani Občine Ilirska Bistrica www.ilirska-bistrica.si je z današnjim dnem objavljen dokument Celostna prometna strategija

19. april 2017

V soboto, 22. aprila 2017 ob 11h vabljeni na obeležitev Dneva boja proti okupatorju in spominsko slovesnost s pohodom k bolnici Zalesje!

14. april 2017

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. je 17.2.2017 v okviru projekta LIFE »Gospodarjenje z e-odpadki«, ki poteka pod slogom E-cikliraj in katerega nosilec je ZEOS, d.o.o., prejelo v uporabo 10 uličnih zbiralnikov za tako imenovane e-odpadke in odpadne baterije.

13. april 2017

Občinski svet Občine Ilirska Bistrica je na svoji 19. redni seji, ki je potekala 6. aprila 2017, potrdil in sprejel Celostno prometno strategijo.

13. april 2017

Kolesarski turizem je eden od najhitreje rastočih segmentov v turizmu in postaja ena izmed nosilnih gospodarskih panog. Predstavlja trajnostno obliko rekreacije, ki poleg ekonomske koristi prinaša tudi okoljsko in družbeno korist. Slovenska turistična organizacija trži Slovenijo kot obetavno športno destinacijo z velikim poudarkom na perspektivni vlogi kolesarskega turizma. Kolesarski turizem v središče postavlja kolo kot sredstvo za premikanje in počitniško motivacijo. Razvoj te oblike turizma vpliva na politiko trajnostne mobilnosti, spodbuja k ponovni rabi opuščene dediščine in infrastrukture ter omogoča razvoj turizma na odmaknjenih območjih in v obdobjih izven glavne turistične sezone.

10. april 2017

Polna dvorana konferenčne sobe ob otvoritvi razstave na romanskem gradu v osrčju Brkinov je pokazala, da je velika noč še vedno praznik, ki povezuje ljudi in predstavlja radost do življenja. Pestra razstava je obiskovalce popeljala po tradicionalnih izdelkih, ki obiskovalcem pričarajo vso lepoto tega obdobja.

31. marec 2017

Vabljeni na pogovor, druženje in izmenjavo informacij v Večgeneracijski center Točka moči ob ponedeljkih in torkih dopoldan ter ob četrtkih popoldan! Oglejte si, kaj vam ponujajo v mesecu aprilu: