Izjava za javnost v zvezi z načrtovano gradnjo sprejemno-registracijskega centra za migrante v Jelšanah

Objavljeno dne 01. april 2019

Izjava za javnost Civilne iniciative za varovano mejo

V Civilni iniciativi za varovano mejo se zavzemamo za varovanje SCHENGENSKE državne meje v skladu z zakonom. Od državnih organov zahtevamo, da se SCHENGENSKAdržavna meja s policijo, vojsko in vsemi tehničnimi sredstvi varuje tako, da ilegalni prehodi meje ne bodo več mogoči. Če teh prehodov ne bo, potem sprejemno-registracijski center ne bo potreben. Iz tega razloga mu tudi nasprotujemo. V kolikor slovenska policija in vojska nimata dovolj pripadnikov za varovanje SCHENGENSKE meje, zahtevamo, da se na mejo namesti enote FRONTEX-a.

Odkar so se pojavili množični ilegalni prehodi naše južne meje, se ljudje na tem območju

srečujejo z vedno večjim številom vlomov, kar med njimi povzroča nelagodje in strah. Ljudje zaradi vse pogostejših srečanj z ilegalnimi migranti izgubljajo občutek svobode in varnosti. Domačini se bojijo tudi odpadkov, ki jih ilegalni migranti puščajo za sabo, saj jih je strah  morebitnih nalezljivih bolezni.

Po našem mnenju je trenutno stanje nesprejemljivo, zato smo se v Civilni iniciativi za varovano mejo zbrali posamezniki z različnih list, političnih strank, predstavniki krajevnih skupnosti, pa tudi tisti, ki v politiki sploh nismo dejavni. Na osnovi tega vabimo vse, ki bi se nam želeli pridružiti, da to storijo. Med nami ni prostora za versko, rasno, politično ali kakršno koli drugo nestrpnost! To je pogoj, od katerega ne odstopamo!

 

Civilna iniciativa za varovano mejo

 

Na prejšnjo stran