Obisk ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvoneta Černača na Občini Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 14. februar 2022

Občino Ilirska Bistrica je obiskal tudi minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvone Černač. Višji svetovalec Boštjan Primc mu je predstavil aktualne Interregove projekte, ki se uspešno izvajajo v bistriški občini, in sicer Crossmoby, Sabrina in D-care. 

V okviru projekta Crossmoby so v mestu Ilirska Bistrica organizirali krožne vožnje z mestnim avtobusom in izposojo električnih koles in uvedli prometno informacijski sistem. Mestni avtobus je zamenjal TIC bus, ki tri dni v tednu vozi krajane od vrat do vrat za simbolično ceno 2 evrov.

V sklopu projekta Sabrina so bile posnete vse tri trase Euro Velo v Sloveniji (EV8, EV9, EV13), ki se jih bo preučilo in odkrilo pomanjkljivosti. Po analizi stanja se bo umestilo dodatne povezave. Obdelana bo tudi manjkajoča povezava od Jelšane preko Ilirske Bistrice do Kozine, trasa od Ilirske Bistrice do Zabič pa je po zaslugi Direkcije za ceste že v obdelavi.

Pametna oskrba za starejše D-care zajema izmenjavo izkušenj med prebivalci celotnega Podonavlja. Cilj projekta je vzpostavitev mreže, ki bi ljudem pomagala, da pridejo hitro do zdravstvene pomoči, ko jo potrebujejo in se tako v prihodnje prihrani marsikatera bolečina in operacija. 

Minister Černač je pohvalil oblikovanje posebnega oddelka za črpanja evropskih sredstev z dvema zaposlenima in podal smernice za še učinkovitejše črpanje evropskih sredstev za dobrobit občank in občanov.

IMG_4383.JPGIMG_4382.JPGIMG_4384.JPGIMG_4385.JPGIMG_4386.JPGIMG_4388.JPGIMG_4389.JPGIMG_4391.JPG

Na prejšnjo stran