Mesec kulture v vrtcu Antonina: ŽIVLJENJE JE PESEM, POJ JO!

Objavljeno dne 06. marec 2017

V mesecu februarju smo se v našem vrtcu na svoj otroški način dotaknili kulture.

Slovenski kulturni praznik smo obeležili z majhno proslavo, ki so ga strokovne delavke pripravile otrokom. Otroci so tako prisluhnili recitacijam pesmi Franceta Prešerna, Antona Martina Slomška in Dragotina Ketteja. Na koncu so se posladkali s suhimi figami in narisali portret našega največjega pesnika.

 

Kulturno smo se udejstvavali tudi z ogledom matineje Kresniček v Domu na Vidmu, v izvedbi Glasbene šole Ilirska Bistrica. V knjižnici pa smo si ogledali predstavo Klovnov svet, v kateri so dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica, ponesle norčavi klovnov svet med otroke. Otroci so se iz srca nasmejali in se kar dolgo zadržali v družbi klovnes.

 

Prebirali smo pesmi, šaljive izštevanke, uganke, bibarije in nasplošno več časa posvečali poeziji. Otroci so ustvarjali svoje pesmi in si izmišljali zgodbe ter dramatizirali pravljico Nerodna Avguština.

 

Kulturni mesec smo sklenili s spoznavanjem praznika pusta in običajev, ki sodijo v ta čas. Pustni teden je minil v znamenju izdelovanja pustnih mask, očal in klovnov. Z izdelki smo sodelovali tudi s Knjižnico Makse Samse in pekarno Mojčine dobrote, v katerih smo razstavili pustne izdelke. V tem času smo prepevali pustne pesmi in ta najbolj norčavi čas v letu zaključili s skupnim pustovanjem v naši telovadnici ter pustno povorko, ki se je vila po ulicah Trnovega.

Vrtec Antonina

 

 

Na prejšnjo stran