ZMAGA gimnazijcev na nacionalnem videonatečaju Jej lokalno, misli globalno

Objavljeno dne 29. marec 2017

Gimnazija Ilirska Bistrica je v šolskem letu 2016/17 sodelovala na nacionalnem video natečaju “Jej lokalno, misli globalno!”, ki ga v okviru projekta EAThink2015 razpisuje Inštitut za trajnostni razvoj.

Tema video natečaja je bila odgovorna potrošnja, trajnostni prehranski sistemi in pravica do zdrave hrane z vidika samopreskrbe s hrano. Namen video natečaja je bil spodbuditi aktivno udeležbo dijakov pri reševanju zgoraj omenjenih problematik.

 

 

Dijaka 2. letnika programa tehnik računalništva Matej Križman in Krištof Marcijuš sta pod mentorstvom profesorjev Tamare Urbančič, Martina Simčiča in Gorazda Brneta izdelala 30-sekundni video spot z naslovom DOVOLJ!

Med 21 video prispevki so člani strokovne komisije prvo mesto soglasno podelili video spotu Gimnazije Ilirska Bistrica z naslovom DOVOLJ!

Video prispevke je ocenila strokovna komisija v sestavi:

  • Domen Savič, novinar, strokovnjak za spletne medije in član Sveta RTV Slovenije,
  • Maja Prijatelj, samostojna novinarka, Manca Košir, ambasadorka programa Šolski ekovrtovi, novinarka, publicistka, javna intelektualka,
  • Anamarija Slabe, direktorica Inštituta za trajnostni razvoj, koordinatorka programa Šolski ekovrtovi,
  • Lidija Turk, strokovna sodelavka Inštituta za trajnostni razvoj.

Zmagovalni video bo profesionalno izdelan, predvajan po spletu in televiziji ter vključen v naknadni natečaj na evropski ravni. Kot nagrado je Gimnazija Ilirska Bistrica dobila  še enoletno brezplačno članstvo v programu Šolski ekovrtovi za šolsko leto 2017/18.

Na prejšnjo stran