Tudi v šolskem letu 2016/17 ekonomisti Šolskega centra Postojna odlični

Objavljeno dne 03. maj 2017

Dijaki Ekonomske šole Šolskega centra Postojna so tudi v šolskem letu, ki se zaključuje, dosegli odlične rezultate na največjih strokovnih državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Tako so dijaki 3. letnika (Učno podjetje Konobinko, d.o.o.) na mednarodnem tekmovanju učnih podjetij, ki je potekalo v Celju, pod mentorstvom prof. mag. Uroša Turka osvojili odlično 5. mesto med 58 učnimi podjetji evropskih držav.

Angie Logar, dijakinja 4. letnika je, pod mentorstvom prof. Janje Orel na državnem tekmovanju iz ekonomije premagala vso konkurenco in prejela zlato priznanje ter postala državna prvakinja iz znanja ekonomije.

Dijaki Eva Pakiž , Nejc Tomažič (2. letnik – mentorica prof. Martina Marin), Urška Likon in Brigita Štembergar (3. letnik – mentor prof. mag. Uroš Turk) so se udeležili državnega tekmovanja iz znanja računovodstva. Na osnovnem nivoju je Eva Pakiž osvojila zlato priznanje, Nejc Tomažič pa srebrno priznanje. Na višjem nivoju je Urška Likon dosegla zlato priznanje, Brigita Štembergar pa srebrno priznanje. Ekipno so dijaki Ekonomske šole Šolskega centra Postojna postali državni prvaki iz znanja računovodstva.

Odlični rezultati dijakov Ekonomske šole Šolskega centra Postojna, ki so postali že stalnica, govorijo o odličnem delu profesorjev z mladimi, ki v sebi nosijo veliko potencialov, Ekonomsko šolo Šolskega centra Postojna pa uvrščajo med najboljše srednje ekonomske šole v državi.

angieangie1

Na prejšnjo stran