Hola, bodočim dijakom in dijakinjam!

Objavljeno dne 01. april 2019

V petek in soboto, 15. in 16. februarja, je naša šola na široko odprla svoja vrata osnovnošolcem in njihovim staršem, ki se zanimajo za vpis na Gimnazijo Ilirska Bistrica in so hoteli pridobiti še nekaj informacij, preden zapečatijo svojo izbiro z vpisnim listom.

V petek in soboto, 15. in 16. februarja, je naša šola na široko odprla svoja vrata osnovnošolcem in njihovim staršem, ki se zanimajo za vpis na Gimnazijo Ilirska Bistrica in so hoteli pridobiti še nekaj informacij, preden zapečatijo svojo izbiro z vpisnim listom.

V petek se je prvi del informativnega dneva začel ob 11. uri, ko so se zainteresirani osnovnošolci zbrali v večnamenskem prostoru naše šole. Najprej sta jih prisrčno pozdravila Jurij Krebelj in Tamara Tomšič, dijaka gimnazijskega programa. Mia Valenčič je letos zmagala na dijaškem pesniškem natečaju Makse Samsa s pesmijo Resnica ali izziv. Njeno pesem je prebral Gašper Kastelic. Voditelja sta besedo predala direktorici Šolskega centra Postojna ga. Heleni Posega Dolenc, ki je zbrane nagovorila in povedala nekaj osnovnih informacij o šoli. Predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica g. Gorazd Brne je predstavil organizacijo in materialne pogoje šole. Sledil je krajši kulturni program. Anže Skok, dijak 2. R oddelka, in Tina Šajn, dijakinja 2. A oddelka, sta zapela pesem Marca Mengonija in Toma Walkerja Hola (I Say). Na klavir sta ju spremljali Ana Velenik, dijakinja 1. A oddelka, in Lea Celin, dijakinja 2. A oddelka. Dodatek h kulturnem programu je doprinesla tudi šolska dramska skupina pod mentorstvom profesorice Katje Koren Valenčič, ki se je predstavila s krajšo igro Za vsako rešitev se najde težava, s katero so že nastopili na osrednji občinski prireditvi ob kulturnem prazniku.

Skupnemu delu je sledila predstavitev posameznega izobraževalnega programa, ki ga izvajamo na šoli. Predstojnik šole g. Gorazd Brne je z dijakoma Jurijem Krebljem in Tamaro Tomšič podrobneje predstavil gimnazijski program, profesor Klavdij Logar pa z dijakoma Juretom Brlogarjem in Miho Škraboljem program tehnik računalništva. Po končani predstavitvi so se zbrani odpravili na delavnice, ki so jih pripravili gimnazijci in tehniki računalništva. Tisti, ki jih je zanimal gimnazijski program, so tako obiskali naravoslovno in družboslovno delavnico. Na naravoslovni delavnici so se ukvarjali s tem, kaj je luminiscenca in kako nastane. Na družboslovni delavnici pa so izvedeli kar nekaj zanimivosti iz domače in tuje zgodovine. Tisti, ki jih je zanimal program tehnik računalništva, pa so se preizkusili v delavnici programiranja in multimedijski delavnici. Po zaključku delavnic so si obiskovalci lahko ogledali preostale prostore šole, razstavljene izdelke dijakov in se v kotičku, ki smo ga poimenovali Skodelica kave, polni vtisov pogovorili s profesorji in profesoricami ter z dijaki in dijakinjami Gimnazije Ilirska Bistrica.

Informativni dan Gimnazije Ilirska Bistrica je potekal podobno tudi v petek ob 15. uri in v soboto ob 9. uri. Obiskovalcev informativnega dne je bilo veliko.

Se vidimo jeseni!

Gašper Kastelic, dijak 2. letnika gimnazije

 Spletna stran Gimnazije Ilirska Bistria: https://www.ilb.scpo.si/

 

74 hola2

 

74 hola3

Na prejšnjo stran