Kolesarska tura ob otvoritvi Slovenske turno kolesarske poti

Objavljeno dne 18. junij 2016

Ob dnevu otvoritve Slovenske turno kolesarske poti je tudi v Ilirski Bistrici potekala kolesarska tura, s katero smo prevozili del poti od Ilirske Bistrice do Velike Milanje.

Po dolgotrajnem deževju in kislemu vremenu smo se prebudili v sončno sobotno jutro, ​ ki je obetalo lep dan, kot nalašč za obisk narave in bližnjih vrhov.

​Na izhodišču se je zbralo dvajset ​kolesarjev​. ​  ​Od tam smo se pod budnim očesom vodnikov Matica in Denisa odpravili skozi mesto do Gabrja, ter pot nadaljevali po makadamu do Črnih Njiv. Skozi cvetoče travnike in po pobočju Volovje rebri smo se povzpeli do Velike Milanje, kjer smo si privoščili kratek počitek in ​ uživali v razgledih na okoliške vrhove, Snežnik, Brkine, Čičarijo in Kvarner.

​Na tem mestu​ ( Velika Milanja) smo  zapustili​ traso Slovenske turno kolesarske pot​i​ in nadaljevali  preko Mrzlega dola do Bistrške bajte, ​se po starih poteh spustili mimo Kozleka v Bistrico, kjer smo prijetno druženje zaključili z zasluženo pijačo. Vsi prisotni smo bili enotnega mnenja, da bomo takšno turo še kdaj ponovili.

Planinsko društvo Snežnik

Foto: Simon Špilar

STKP Bistrica postanekSTKP Bistrica tankovskaSTKP Bistrica velika milanjaSTKP Bistrica velika milanja2STKP Bistrica vzpon milanjaSTKP Bistrica vzpon

Na prejšnjo stran