Plesna predstava Veliki Gatsby in tekmovanje Rom Pom Pon 2017

Objavljeno dne 09. februar 2017

V nedeljo, 29. 1. 2017, s pričetkom ob 18. uri je v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča v okviru ŠD Freia, plesne skupine Pume potekala plesna predstava Veliki Gatsby.

Jay Gatsby je imel eno samo veliko željo. Ta želja je bila Daisy Fay Buchanan, njegova ljubezen iz mladosti. Zgodbo je pripovedovala Daisyjina sestrična Nicky Caraway, ki je na ameriški vzhod prišla, da bi se seznanila s trgovanjem z vrednostnimi papirji. Po naključju je postala Gatsbyjeva soseda in zaupnica. Jay Gatsby je v svoji ogromni vili prirejal zabave za širni bogataški svet. Upal je, da se bo na zabavi pojavila tudi njegova neuslišana ljubezen. Z Nickyjino pomočjo mu je Daisy kmalu padla v objem, a ne za dolgo... Sanje Gatsbya so se izmaličile v tragedijo, ostal je le prazen in zlagan bleščeči svet elite.

 

ŠD Freia se zahvaljuje vsem obiskovalcem, plesalcem, trenerkam in prostovoljcem v zaodrju, brez katerih predstave ne bi bilo mogoče izpeljati, ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni predstavi. Posebna zahvala gre tudi našim sponzorjem. Hvala vsem skupaj!

pom pon

 

Nekaj dni po predstavi, v soboto, 4. 2. 2017 so se nekateri mladinski plesni pari ŠD Freia udeležili njihovega prvega tekmovanja v sezoni 2016/2017 in sicer Rom Pom Pon prvenstva, ki je potekalo v Dolu pri Hrastniku. Urška Jaksetič in Kaja Maljevac sta si v jazz parih priplesali 1. mesto, Eva Česnik in Klavdija Ujčič sta v jazz in pom parih osvojili dva 2. mesta ter Jasmina Arslanović in Katarina Šlosar, ki sta se v pom parih uvrstili na 6. mesto. Puncam iskreno čestitamo!

ŠD Freia

Na prejšnjo stran