ODLIČNE PUME NA SPREJEMU PRI ŽUPANU

Objavljeno dne 06. november 2017

Plesni par Eva Česnik in Klavdija Ujčič sta na svetovnem prvenstvu v Rimu osvojili dve bronasti kolajni, neverjetni ekipni dosežek pa je lepo zaokrožila solistka Kaja Maljevac s četrtim mestom.

»Vaša uvrstitev na svetovnem prvenstvu je velik uspeh in bronasti odličji imata za nas barvo zlata. Lahko ste ponosni, da sta se vaši plesalki že na prvem svetovnem prvenstvu zavihteli na oder za zmagovalce, vaša najmlajša članica pa je zasedla izvrstno četrto mesto. To je izjemen dosežek v bistriškem športu in odlična promocija za naš kraj,« zadovoljstva ob tako velikih uspehih mladih športnic ni mogel skriti župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc.

 

Eva Česnik in Klavdija Ujčič sta si na svetovnem plesnem prvenstvu World Dance Championship , ki je v okviru zveze World Ballet Association potekalo od 20. do 22. oktobra  2017 v italijanski prestolnici, priplesali dve tretji mesti z dvema pol drugo minuto dolgima nastopoma. Pri jazz koreografiji, ki sta jo poimenovali You are enough, sta namesto glasbe predvajali glas osebe, ki je govorila, da je vsaka ženska svoja. Bistvo koreografije je bilo v tem, da se ne smemo podcenjevati in se moramo sprejeti takšni kot smo. Pri freestyle plesni točki z naslovom Beat it  pa sta dekleti zaplesali na mix različnih pesmi.

 

»Za vsako sezono z našo trenerko Kristino Prosen sestavimo novo koreografijo, ki jo tudi spreminjamo in ji dodajamo nove elemente. V sezoni 2016/2017 sva se tem plesom prvič udeležili mednarodnega odprtega prvenstva v Zagrebu, kjer sva zmagali in se uvrstili naprej na svetovno prvenstvo,« je pot do elitnega nastopa v večnem mestu Rim opisala Eva Česnik, dijakinja 2. letnika bistriške gimnazije.

»Ples spreminjamo na podlagi sodnikove ocene in naših zmožnosti. Ocenjevalci na sodniške liste napišejo, kaj lahko popravimo in kako še bolj izpilimo naše plesne korake. Korigiramo čim več in poskušamo dodati čim težje elemente, ki jih vključimo v ples, saj ti prinesejo večje število točk,« je dodelavo nastopa pojasnila Klavdija Ujčič, ki obiskuje vzgojiteljsko šolo v Ajdovščini.  

Devetošolka iz Osnovne šole Dragotina Ketteja Kaja Maljevac, ki jo trenira Daša Kocjančič,  je žirijo osvojila s solistično izvedbo jazz plesne točke s pravljičnim naslovom Send castles in za las zgrešila tretje mesto.

Dekleta so doživela kraljevski sprejem v sejni sobi občinske stavbe, kjer jim je župan Emil Rojc iskreno čestital in jih obdaroval z Monografijo občine Ilirska Bistrica. Po zanimivem pogovoru in sladkanju z okusno sadno torto so se dogovorili, da bo bistriška občina nadarjenim plesalkam poklonila nove tekmovalne drese in novo gredo, da bodo lahko izpilile svoje plesne korake do popolnosti. Eva, Klavdija in Kaja so županu zagotovile, da bodo svoje uspešne koreografije predstavile tudi na naslednjem občinskem prazniku, ki ga bo občina praznovala 4. junija 2018.

»Plesna skupina Pume deluje že 15 let, drugo leto pa bomo slavili 10. obletnico Športnega društva Freia. Klavdija in Eva plešeta že od samega začetka, Kaja pa se nam je pridružila malce kasneje,« je plesno pot deklet opisala predsednica ŠD Freia Mojca Klanšček Macarol, ki se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem in donatorjem, ki so pripomogli k uresničitvi njihovih sanj.

Sanje so se uresničile in sedaj je čas za nove sanje in nove želje po še večjih uspehih. Pume so odločno zaplule v novo sezono, kjer jih čakajo nova tekmovanja in še večji izzivi, ki se jih ob odličnih pogojih za trening v večnamenski dvorani Doma na Vidmu, strokovnem vodstvu trenerske ekipe in veliki podpori ter razumevanju staršev iskreno veselijo.

»Naša športna panoga se je uvrstila na seznam mednarodnega olimpijskega komiteja in ob trdem delu se bomo lahko udeležili tudi tega športnega spektakla,« je sanje vsakega športnega šampiona o vrhuncu kariere potrdila tudi predsednica kluba Klanšček Macarolova. 

IMG_5506.JPGIMG_5519.JPGIMG_5509.JPGIMG_5511.JPGIMG_5514.JPGIMG_5505

 

Na prejšnjo stran