42 krogov za male viteze

Objavljeno dne 03. oktober 2018

V četrtek, 13. septembra, je tudi Ilirska Bistrica gostila tekača, triatlonca in humanitarca Bogomirja Dolenca, ki s športno-dobrodelnim projektom »42 maratonov v 42 dneh« povezuje rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost.

Športno-dobrodelni projekt »42 maratonov v 42 dneh« je največji tovrstni projekt v Sloveniji letos, ki ima več pomembnih sporočil. Bogomir Dolenc (Bogo) bo odtekel dvainštirideset maratonov v dvainštiridesetih zaporednih dnevih s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez, hkrati pa vse spodbuja h gibanju in k aktivnemu druženju. Velika zgodba, ki jo ustvarja Bogo, nima meja in čeprav se meri v kilometrih, je neizmerna, kot je neizmeren pogum malih vitezov. Ustanova Mali vitez je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki združuje mlade, ki so se v otroštvu soočali s težkimi preizkušnjami, operacijami, kemoterapijami in izbojevali največjo bitko – preboleli raka – ter jim nudi fizično in psihično rehabilitacijo. Pozdravljena bolezen namreč pušča vrsto posledic, ki jih mladi nosijo s seboj v odraslost. Mali vitezi so vsepovsod med nami, zato je Bogo izbral različne kraje, kjer nas s svojimi podporniki skuša spomniti, kako dragoceno in razkošno je življenje, če imamo odprto srce.

Športno dobrodelni projekt je podprla Občina Ilirska Bistrica in skupaj s Tekaškim društvom Bistrc, ki je poskrbelo za varnost tekačev, ozvočenje in okrepčilo, z veseljem sprejela sodelovanje pri tem projektu. Bogo je v Ilirsko Bistrico prišel skupaj s skupino malih vitezov, s spremljevalci in podporniki, med katerimi je bilo zelo veliko otrok. Pretekel je 42 krogov dobrodelnosti s štartom in ciljem na »Placu«. Zelo se je razveselil spremstva številnih otrok (približno 80) iz različnih športnih društev (Tekaškega društva Bistrc, Košarkarskega kluba Plama-pur, Nogometnega društva Bistrc, OŠ Dragotina Ketteja in drugih). Z njim je teklo tudi okrog 50 odraslih – najvztrajnejši prav do zaključka že v trdni temi.

S prostovoljnimi štartninami in doniranimi sredstvi TD Bistrc (500 evrov) se je zbralo nekaj manj kot 800 evrov sredstev za ustanovo Mali vitez. Hvala vsem, ki ste razumeli namen in pripomogli, da smo tudi Bistričani postali del zgodbe za male viteze.

Ko gre za življenje in za sanje, med nami ni bistvenih razlik. Prav vsak ima lahko svoj maraton. Tudi če niste odtekli svojega dobrodelnega kroga, lahko vseeno postanete podpornik dobrodelnega projekta in z SMS sporočilom na številko 1919 in z geslom VITEZ ali VITEZ5 za ustanovo Mali vitez prispevate 1 EUR ali 5 EUR ter s tem pomagate malim vitezom.                                                                                   

Manica Radivo, Tekaško društvo Bistrc

42 krogov1.jpg42 krogov2.jpg42 krogov.JPG42 krogov3.jpg42 krogov4.jpg

 

Na prejšnjo stran