PUST JE PRŠU 2018

Objavljeno dne 21. januar 2018

Objavljamo popoln pregled pustnega dogajanja na Bistriškem.

BISTRIŠKI »PUST JE PRŠU 2018« VABI

 

PETEK,  2. februar, ob 17.30 Otroške pustne delavnice

Društvo otroške zabave in animacija ter Klub študentov Ilirska Bistrica bosta v petek, 2. februarja 2018, v Domu na Vidmu organiziralo otroške delavnice s pustnimi vragolijami, ki bodo uvod v pestro pustno dogajanje naslednjega tedna.

 

ČETRTEK, 8. februar, ob 17.00 PUST JE PRŠU 2018-predaja oblasti Pustu

V četrtek, 8. februarja 2018, ob 17. uri bo v Domu na Vidmu na sporedu uradna otvoritev pustnega časa na Bistriškem, ki bo razkrila, katere skupine se bodo gledalcem predstavile v nedeljski povorki. Na ta dan bomo izvedeli, kdo bo letos prevzel ključe mestne oblasti in bo v tem času nadomestil župana Emila Rojca. Predstavitvena prireditev bo hkrati odlična priložnost za degustacijo okusnih pustnih jedi in sladic. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli Kerglci spod Ahca.

 

PETEK, 9. februar, ob 17.00 kulinarična delavnica Okusne pustne dobrote, otvoritev fotografske razstave

V petek, 9. februarja 2018, ob 17. uri bo v Domu na Vidmu potekala Kulinarična delavnica tradicionalnih pustnih jedi, ki so značilne za naš kraj. V družbi Društva podeželskih žena Ilirska Bistrica bomo pripravili slastne pustne krofe.

Uro kasneje bo v TIC Galeriji Doma na Vidmu otvoritev fotografske razstave Foto kluba Sušec z naslovom Ah, ta nori pust.

 

SOBOTA, 10. februar, od 16.00 do 18.00 Otroško pustovanje, Pustni ples s skupino Biseri 

Pustna sobota bo kot nalašč za vaše najmlajše, saj bo Društvo otroške zabave in animacija v sodelovanju s Klubom študentov Ilirska Bistrica pripravilo otroško pustovanje v prireditvenem šotoru na parkirišču ob Domu na Vidmu. Ob 16. uri bo čas za Živžav, pustno rajanje in otroške delavnice z našimi malimi »šjmami«.

Sobotni večerni termin pa je rezerviran za odrasle »šjme«, ki se bodo družile v prireditvenem šotoru ob Domu na Vidmu, kjer bo za odlično zabavo poskrbela uveljavljena skupina Biseri.

 

NEDELJA, 11. februar, od 14.00 dalje 23. povorka Pust je pršu 

Že 23. pustni karneval Pust je pršu se bo odvijal v nedeljo, 11. februarja 2018, ob 14. ure dalje. Letošnja povorka bo potekala po ulicah Trnovega. Pustne skupine se bodo zbrale pri parkirišču podjetja TIB storitve, d.o.o., nato pa se bodo odpravile na pot po Šercerjevi cesti, vzdolž Gregorčičeve ceste do prireditvenega prostora ob Domu na Vidmu. Na pustnem festivalu bodo kraljevale domače etnološke skupine, gostujoče skupine iz Slovenije in Hrvaške ter domače novodobne maske.

Pridružite se nam in se poveselite z nami! 

Program pust je prsu 2018

 

pust3.jpgpust1.jpgpust2.jpgpust5.jpgpust4.jpgpust6.jpg

 

Na prejšnjo stran