10. Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji

Objavljeno dne 06. junij 2018

V soboto 2. junija se je pod okriljem GZ Ilirska Bistrica odvijalo že 10. Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Tokrat se je GZ Ilirska Bistrica odločila da organizira tekmovanje na prostoru PGD Podgora Podgraje, kjer je 12. maja potekalo tudi občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji. V Kočaniji, kot pravijo dolini štirih vasi, se je pomerilo kar 49 trojk iz Obalno-kraške regije, ki so nastopali v kategorijah pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, pripravnikov in pripravnic.

V soboto 2. junija  se je pod okriljem GZ Ilirska Bistrica odvijalo že 10. Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Tokrat se je GZ Ilirska Bistrica odločila da organizira tekmovanje na prostoru PGD Podgora Podgraje, kjer je 12. maja potekalo tudi občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji. V Kočaniji, kot pravijo dolini štirih vasi, se je pomerilo kar 49 trojk iz Obalno-kraške regije, ki so nastopali v kategorijah pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, pripravnikov in pripravnic.

Kljub lepemu vendar vročemu vremenu, so otroci pokazali ogromno znanja predvsem pa fizične pripravljenosti, saj so progo premagovali v rekordno hitrih časih. Po starostnih kategorijah so se podali na progo dolžine 2 kilometrov, 3 kilometrov, najstarejši pa so se preizkusili na progi dolžine 5 kilometrov. Poleg fizične pripravljenosti so morali na kontrolnih točkah pokazati tudi veliko gasilskega znanja.

 

Iz GZ Ilirska Bistrica se je regijskega tekmovanja udeležilo 11 trojk. Vstopnico za državno tekmovanje v orientaciji, ki bo potekalo v septembru, pa so si prislužili med pionirji ekipi Šmihel –Landol 1 in Podgrad 1, med pionirkami ekipi Nova vas nad Dragonjo 2 in Sečovlje 2, med mladinci Šmihel – Landol 3 in Studeno, med mladinkami ekipi Podgrad 2 in Planina 2, med pripravniki ekipi Palčje 1 in Planina 4 in med pripravnicami ekipi Planina 5 in Podgora-Podgraje 3.

Ob tej priložnosti bi organizatorji radi čestitali vsem nastopajočim in jim zaželeli obilo uspeha na državnem tekmovanje ter se zahvalili vsem prostovoljcem za opravljeno delo, sodnikom za korektno sojenje, vaščanom za strpnost in navijanje in pa vsem mentorjem, ki se trudijo ter prenašajo svoje znanje na naše najmlajše.

                      gasilci1gasilci3

Foto in teks: Petra Jaksetič

Na prejšnjo stran