03. maj 2017

Praznik dela so Bistričani tudi letos tradicionalno proslavili na 997 metrih nadmorske višine, kjer jih je nagovoril podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar.

03. maj 2017

Že tradicionalna budnica Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica je naznanila praznični dan tako Bistričanom kot tudi prebivalcem vasi, ki so jih tokrat obiskali mladi glasbeniki.

26. april 2017

Bivša učenka Glasbene šole Ilirska Bistrica je s svojim nastopom še enkrat dokazala, da postaja vrhunska violinistka, ki se lahko kosa s svetovnimi glasbenimi zvezdami.

26. april 2017

4. mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo je v Ilirsko Bistrico privabilo kar 65 jeklenih konjičkov. V dvodnevnem srečanju, ki so ga organizirali Bistrški Alfisti, so udeleženci imeli priložnost spoznati vse čare domače pokrajine.

26. april 2017

V petek, 21. 4. 2017 se je v Vaškem domu na Pregarjah odvijala delavnica o partnerskem kmetovanju v Brkinih. Potekala je v okviru programa »Po kreativni poti do praktičnega znanja«, ki spodbuja sodelovanje in prenos znanja med univerzo, prakso in lokalnim prebivalstvom.

25. april 2017

Jetrna klobasa je nedvomno brkinska posebnost, ki s pravimi jedmi na krožniku zaživi« je prvi tovrstni festival na Bistriškem, ki so ga pripravile članice Društva podeželskih žena, pozdravil dr. Stanislav Renčelj, eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za mesnine.

31. marec 2017

Dnevni center Sonček, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Ilirska Bistrica je tudi letos organiziral zimske ustvarjalne delavnice za otroke od prvega do sedmega razreda osnovne šole.

19. marec 2017

Že tretji turnir z mednarodno udeležbo, ki je potekal v telovadnici OŠ Rudolfa Ukoviča v Podgradu, je bil izpeljan odlično. »Vesel sem, da smo ga izpeljali tako uspešno, saj s kar 106 tekmovalci ni bil ravno mali zalogaj« je zadovoljno pritrdil Emir Muhić, mojster karateja v Karate klubu Podgrad in predsednik Kulturnega umetniškega in športnega društva Jug.

17. marec 2017

Enkrat mesečno se velika dvorana bistriškega Doma na Vidmu spremeni v pravcato kinodvorano, ki v najsodobnejši laserski tehnologiji gledalcem ponuja kakovostno sliko, dovršen zvok in ogled najnovejših filmskih uspešnic v skoraj domačem naslonjaču.

14. marec 2017

Podgora, Podgraje-Tudi letos so Prostovoljno gasilsko društvo Podgora Podgraje s 4 ekipami udeležili regijskega Kviza, ki je potekal v Kortah nad Izolo. Podmladek je pod mentorstvom Petre Jaksetič pokazal ogromno znanja, saj so ekipa Pionirke 2 osvojile 3. mesto, ekipa Pionirke 1 pa so osvojile 2. mesto, ter si tako prislužile nastop na državnem Kvizu, ekipa Mladink so osvojile 7. mesto, ekipa Pripravnic pa odlično 3. mesto.

14. marec 2017

RRA Zeleni kras d.o.o. vabi na BREZPLAČNE DELAVNICE o poslovnem svetovanju dne 39.3., 12.4., 13.4., 26.4. in 10.5. od 8.30 do 11.30 v Krpanovem domu v Pivki. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

13. marec 2017

10. marca je bil v Matavunu krasen pomladanski petkov popoldan. Mentorice, učenke in učenci Mreže šol parka Škocjanske jame so bili praznično razposajeni. Kako ne bi bili. Za njimi je bilo veliko delo. V Promocijsko-kongresnem centru Pr Nanetovh se je obetala sklepna predstavitev letošnjega raziskovalnega dela v počastitev mednarodnega dneva žena. Tokratna tema je bila oblačilna moda, z njo povezani družbeni vidiki oblačenja ter vloga žensk pri sledenju modnim trendom in izdelovanju modnih oblačil v naših krajih skozi čas. Obiskala pa nas je tudi dr. Nina Vodopivec iz Inštituta za novejšo zgodovino, ki je delo učencev nadgradila s predstavitvijo vloge žensk v tekstilni industriji skozi čas, z njo povezano borbo za pravice delavk v polpretekli zgodovini in pozivom h etični potrošnji danes.

12. marec 2017

VRABČEK RICHARD (animirana družinska pustolovščina), SNEŽNA KRALJICA 3: OGENJ IN LED (animirana družinska pustolovščina), LEPOTICA IN ZVER (romantični domišljijski film) in 50 ODTENKOV TEME (romantična drama).

10. marec 2017

Kmetijska zadruga Krpan je že četrta zadruga, ki je kmetom na Bistriškem obrnila hrbet. Roko jim je ponudil Peter Valenčič, dolgoletni prevoznik mleka, ki ga v zadnjih letih tudi odkupuje in vozi v mlekarne.

09. marec 2017

Izvrstna komedija gledališčnikov iz Ospa je prepričala gledalce, ki so do zadnjega kotička napolnili veliko dvorano Doma na Vidmu. Odlična igralska zasedba je poskrbela za salve smeha in bučne aplavze.

08. marec 2017

»Na ta lep in sončen dan smo prišli v vaš dom starejših občanov z najlepšo željo, da bi bili zdravi, da bi se dobro počutili in da bi bili vedno tako nasmejani kot vas danes vidimo. Ker pa je danes še poseben dan, 8. marec, želim čestitati vsem ženskam!« je voščila podpredsednica območnega združenja Rdečega križa Slovenije Dora Kalčič.

07. marec 2017

USPOSABLJANJE PROSTOVOLJCEV - PRVIH POSREDOVALCEV ZA REŠEVANJE ŽIVLJENJ Preživetje bolnika, ki je doživel srčni zastoj, je odvisno od hitrega in učinkovitega ukrepanja očividcev, ki so v tistem trenutku prisotni na kraju dogodka. Tako je tudi v mnogih drugih primerih življenjsko ogrožajočih stanj, za katere je potrebno čimprej zagotoviti nujno medicinsko pomoč. V takih situacijah, kjer je kritičnih prvih pet minut po nastanku dogodka, rešujejo življenja prostovoljci – prvi posredovalci. Sistem prvih posredovalcev predstavlja pomemben člen pri izvajanju nujne medicinske pomoči, še posebno na zelo težko dostopnih ali oddaljenih predelih.

02. marec 2017

Vaščani vasice Vrbica se vsako leto potrudijo, da konec pustnih norčij proslavijo kot se spodobi.