Facebook

Razstava Agate Pavlovec

V petek, 25. oktobra so v galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici odprli razstavo umetniških del akademske slikarke Agate Pavlovec iz Škofje Loke, vnukinje enega najboljših krajinskih slikarjev po Ivanu Groharju in Rihardu Jakopiču Franceta Pavlovca ( 1897-1959 ) rojenega v takratnem Trnovem pri Ilirski Bistrici.

Slikarka, ki živi in ustvarja v Škofji Loki, samostojno razstavlja od leta 2002, sodeluje na različnih skupinskih razstavah, kolonijah in delavnicah. Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in podpredsednica Združenja umetnikov Škofja Loka. Je samostojni kulturni delavec in se neprofesionalno ukvarja tudi z gledališko umetnostjo.

Na prireditvi so za uvodni glasbeni del poskrbeli glasbeniki Glasbene šole Ilirska Bistrica, flavtistka Alja Boštjančič ob spremljavi profesorja Adnana Zubčevića. Slikarko in razstavljena dela je predstavil dr. Damir Globočnik, kustos Gorenjskega muzeja.

Veliko uspeha pri nadaljnjem ustvarjanju so ob tej priliki slikarki zaželeli tudi člani ilirskobistriškega likovnega društva Franceta Pavlovca, ki ga je konec leta 2002, na pobudo takratne kulturne skupnosti, ustanovil Rajko Kranjec, ki sedaj vodi galerijo.

Razstavo si obiskovalci lahko ogledajo vse do 20. novembra v tem letu.

25.10.2013

ar©tur