Likovna razstava "Moj in tvoj svet, gora na gori" akademske slikarke mag. um. Karmen Bajec

V petek, 28. avgusta so v ilirskobistriški Galeriji Doma na Vidmu odprli likovno razstavo  akademske slikarke Karmen Bajec, magistre umetnosti, ki prihaja iz Starega trga pri Ložu. Razstavo abstraktnih del, ki bo odprta do 23. septembra 2015, je poimenovala Moj svet, gora na Gori. Slikarka si je v letu 2005 na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost pridobila akademski naziv, leta 2010 pa še magisterski naziv, pri profesorju Bojanu Gorencu in profesorici Metki Krašovec. Leta 2010 si je na Filozofski fakulteti v Ljubljani pridobila tudi strokovno pedagoško-andragoško izobrazbo in sedaj deluje v Zavodu Ustvarjalna pisarna SOdelujem, kjer skrbi za približanje kulture ljudem s posebnimi potrebami, tako slepim in slabovidnim, gibalno oviranim in drugim. Samostojno je razstavljala še desetkrat, doma in v tujini. Velikokrat je slikala na likovnih kolonijah in razstavljala skupinsko. Ukvarja se s slikarstvom, pedagoškim vodstvom, likovno kritiko in ilustracijo.

 

O razstavljenih delih in o umetničinem ustvarjanju je podala svoje izčrpno mnenje umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

Bajčeva  je na otvoritveno prireditev povabila tudi glasbenika Žigo Birsa iz Ljubljane, ki je z izvajanjem  svoje prav posebne glasbe zelo popestril sam dogodek. Birsa, ki sicer sodeluje v nekaj glasbenih skupinah, poučuje igranje na afriški boben in džiridu.

 

28.08.2015

ar©tur