Likovna razstava Andreje Kranjec z naslovom Tropska Globina

ANDREJA KRANJEC V BISTRIŠKI GALERIJI

 

V petek 11. decembra so v Galeriji Doma na Vidmu  Ilirski Bistrici odprli razstavo abstraktnih umetniških del slikarke Andreje Kranjec. Andreja, ki je po poklicu modna oblikovalka in se je študijsko izpopolnjevala na Milanski fakulteti za oblikovanje Politecnico di Milano Scuola del design, trenutno nadaljuje magisterski študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Smer video in novi mediji.

Vsestranska umetnica se ukvarja z oblikovanjem, fotografijo, videom, grafiko in velikokrat piše tudi članke za revije in časnike. Prireja likovne delavnice za otroke, kot modna oblikovalka pa se ukvarja tudi s kreiranjem oblačil in tudi šivanjem.

Nekoč je imela željo postati igralka in tako je svojo nadarjenost že nekajkrat  prenašala na mlade igralske talente v bistriški gimnaziji s tem, da je tam vodila igralske skupine.

Nadarjena je tudi v pisanju in že v maldih letih je na osnovni šoli in v gimnaziji opravljala funkcijo glavne urednice šolskega časopisa.

Predstavlja svoj ciklus Tropska globina, ki nastaja približno zadnji dve leti. Sama pravi, da raziskuje odnose med bližnjim in oddaljenim; med barvo, linijo in obliko. Dimenzije barve se spreminjajo z distanco: Globlje ko gremo, močnejši efekt ima barva na nas. V likovnih delih najdemo gibanje uma, ki se zliva v toplino in mir. Tropska globina je potovanje v namišljene pokrajine kjer se srečujejo in mešajo barvni odtenki rdeče, oranžne, rumene in oker in v celoti tvorijo občutke harmonije, energije in spokojnosti

Uvod na sami prireditvi pa je bil prav poseben. Skupaj s prijateljico kantavtorico Tjašo Avsec sta obiskovalce fascinirali z glasbo in svetlobnimi efekti v zatemnjenem prostoru.

Razstava bo na ogled vse do 6. januarja 2016, tudi ob dela prostih dneh, ob sobotah in nedeljah.

 

11.12.2015

ar©tur