Bazoviška cesta 14
6250 Ilirska Bistrica
Regionalna razvojna agencija RRA Zeleni kras tudi letos pripravlja Festival kolin. Kulinarični dogodki in delavnice se bodo vrstili vse do februarja.
Kulinarični večeri pri gostincih se bodo začeli v soboto, 16. novembra. Z območja bistriške občine se je za sodelovanje na festivalu odločila le Gostilna Skok iz Bača, ki na svoj dogodek Koline in vino vabi 7. decembra.
Festival poleg tematskih kulinaričnih večerov ponuja tudi kulinarično akademijo z izobraževalnimi delavnicami, ki bodo namenjene tako gostinskim ponudnikom kot ostalim.
O kulturi kolin na Slovenskem bo v torek, 26. novembra ob 18. uri, predaval prof. dr. Janez Bogataj. V prostorih Notranjskega muzeja Postojna bo predstavil dediščino in sodobnost največjega posvetnega praznika na Slovenskem.
Na delavnicah v decembru in januarju se bodo obiskovalci lahko naučili speči ocvikovko, narediti pečenice, jetrno pašteto, svinjsko juho in celo sladico z možgani ali pa ocvreti ocvirke, speči kri in krvavice ter skuhati bujto repo.
Celoten program Festivala kolin je objavljen na spletni strani RRA Zeleni kras.